Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Festivalul George Enescu ; Două zile cu multă muzică

Cu sigurantă, tematica programelor si participările, la finalul celei de a doua săptămâni festivaliere, au fost deosebit de generoase.
Chiar pentru cei care nu au putut frecventa majoritatea manifestărilor - cuprinse între orele 11 si 24 ! - merită să amintim desfăsurarea în continuare a unui Workshop cu tema Muzica secolului XXI: “Enescu si contemporanii săi” , în cadrul căruia a evoluat Altemberg Trio Wien.

Ateneul român a găzduit două întâlniri cu Orchestre National D’ÎLE-DE-FRANCE, la pupitrul ansamblului fiind directorul formatiei, Enrique Mazzola, solistă pianista Claire-Marie Le Guay, violonista Alissa Margulis (muzică de Ibert, Ravel Honegger, Sibelius, Berlioz). Pentru “Concertele de la Miezul noptii” magicele prezente, mult apreciate de public în fiecare din ultimele trei editii, au fost cele ale Orchestrei de cameră din Lausanne, dirijorului si pianistului Christian Zacharias, invitând melomanii din nou în lumea lui Mozart - Simfonia concertantă pentru vioară si violă, Simfonia în sol minor nr. 40, două concerte pentru pian, Serenada nr. 9 în Re major “Cornul postalionului”.

Mai era loc pentru alte ore muzicale?
Desigur, căci pe scena Sălii Mari a Palatului s-au aflat primii mesageri din anul acesta ai muzicii britanice, oaspeti asteptati cu interes: London Philharmonic Orchestra. Îl revedeam pe „încă” tânărul dirijor rus Vladimir Jurowski, am descoperit o pianistă necunoscută nouă, Anika Vavic, cântând dezinvolt Concertul 3 de Prokofiev. Jurowski a interpretat muzică diversă, de la Rimski Korsakov la Bruckner – Simfonia I, de la Brahms, cu strălucitul violonistul Leonidas Kavakos în Concertul pentru vioară si orchestră, la impunătoarea Simfonie nr. 3,în Do major de George Enescu (cu participarea Corului academic Radio pregătit de Dan Mihai Goia).
Impresii excelente, începând cu ansamlul simfonic remarcabil echilibrat prin sunetul său, continuând cu eficienta constructiei dirijorale, capabile a alcătui un discurs impunător si spectaculos al muzicii adresate nouă, învingând opere dificile semnate de marii maestri Bruckner si Enescu.
Este rândul lui Richard Wagner să ne capteze atentia.


Nota Observator;

Multumim distinsului Profesor Dr. Grigore Constantinescu pentru trimiterea, constantă , a cronicilor muzicale de la Festvalul George Enescu.
Cititori românii dn Canada apreciază calitatea materialelor si efortul domniei sale.
Ii dorim sănătate si spor in toate cele !Grigore Constantinescu    9/14/2013


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian