Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Pastila de weekend : Gânduri

Desi se dau imediat dezmintiri, tembelviziunile, în special, dar si hotnews-urile, dau, zi de zi, mesaje apocaliptice pe temă dezmembrării USL-ului.
Nu pot crede, desi vor să ne facă ! Oare într-o Românie apatică nu există oameni, care pot muri pentru o idee ?
Ideea de demnitate. Sau a tinerii cuvântului dat.
E timpul ca Ponta si Antonescu să dovedească încrederea, care li s-a acordat într-un procent atât de mare.
Calm, Victore, calm, Crin ! Măcar voi să aveti onoare !
Nimic nou sub soare !
O nouă conservă securistă, implantată în PNL, a explodat !
Desi cei doi lideri au transat rapid subiectul SRS, postul securisto-comunistoid RTv dezbate, la nesfârsit, subiectul reluând declaratii vechi de două-trei zile, o săptămână, o lună … doar, doar !
E clar ! Cei, care au condus premeditat la dezastrul tării, sunt cuprinsi de panică. Presimt că se apropie momentul când vor trebui să dea socoteală pentru ceea ce au făcut românilor în ultimele decenii.
Nu uitati ! Păpusarii României vor face orice pentru ca proiectul USL să nu fie dus la capăt. Culmea, sunt si factori externi, care doresc ca acest proiect să nu reusească !
Pentru ei este mai bun statutul de colonie, acceptat de Demis si gasca sa portocalie.
Un amic se plânge ! Păi, cine e vinovat, monser, că nu ezistă opozitie ? Nu trebuia ca actuala Opozitie să se fi gândit la asta când era la Putere ? Credeau că sunt vesnici ! Acum, culeg roadele acelei politici. Să vedem ce vor face si actualii ! Deocamdată, de bine, de rău, sunt în grafic, desi păpusarii vor să-i spulbere !
Cam presimt ce-i asteaptă cu Antonescu presedinte.
Un nume predestinat ?!?
Un alt individ, Teodor Drăghici, revolutionar plătit, cu fonctii, afirmă că multi din Piata Universitătii au fost plătiti. Cu câte 50 de lei de diverse forte interesate. Cine-i individul ? Unul dintre cei multi care s-au repezit din plin la cascavalul Revolutiei.
Un alt domn, disident, de prin târgul Iesilor, nu stie cum să-si mai dea importantă cu rolul său, antemergător, la Revolutia din Decembrie. Ca multi
altii. Vreau să-i amintesc că hărtuirea de către securitate de prin anii '80 si mai ales după 1985, a fost floare la ureche. Mizilic !
Sute de mii români au plătit cu viata pentru atitudinile lor anticomuniste, cu două decenii mai înainte. Alte sute de mii de români, au decontat curajul exprimării libere, cu ani grei de închisoare. Si altele hărtuiri zi si si noapte !Ani în sir ! Asa a dispărut floarea românimii ! Din toate categoriile sociale. Si am rămas noi, neutrii, lasii, caracudele si jigodiile, care o facem pe eroii. Din când în când. La zile aniversare !
O să discut într-o bună zi pe larg despre marii ciolănari ai revolutiei. Poate într-o carte. Si despre fenomenul Piata Universitătii 2012.
Stim, cu totii, că mai există români care luptă împotriva imposturii si a javrelor autoinstalate la cârma tării ! Media îi ignoră. Nu fac rating ! Piata Universitătii 2012 si alte piete rămân o pagină luminoasă în istoria recentă a românilor.
Putine gesturi de acest gen în ultimele decenii.
De curând a mai murit un pietar revolutionar.
Onoare si pios omagiu, Vasile Neagu !
*
Constat că pierdem la CEDO sute de mii de euro în urma plângerilor depuse de oameni condamnați pe nedrept. Rezultă, firesc, o întrebare. De ce nu sunt pusi să plătească daunele cei care au dat sentintele ? Altfel ar judeca după aceea !
Conform datelor oficiale, costurile suportate de la buget pentru întretinerea puscăriasilor (31.679 la 31.12.2012) ajung, în medie, la 2.397 de lei. Lunar.
Nu înteleg de cu puscăriasii nu-si plătesc întretinerea ! Mai mult aud că, dacă muncesc, li se scurtează pedeapsa. Sunt de acord, dar mai întâi, din banii obtinuti, să-si plătească întretinerea (inclusiv hrana).
De ce trebuie cheltuiti bani publici pentru cei care încalcă legile tării ?
În situatia de fată, pentru unii, pare mai avantajos să fie la închisoare decât în libertate. Mai ales iarna !
*
Un adevărat circ mediatic. Becali în sus, Becali în jos !...
Lucrurile sunt simple. Becali, un semianalfabet, este victima propriului fariseism. De tip: Dă, Doamne, să nu mă prindă când fur ! Care cumpără ieftin si vinde scump oameni, pământuri, meciuri pe bani frumosi ! Apoi, se duce si dă "dreptul" pe la Muntele Athos si face diverse fapte de milostenie ! La vedere. Cu circul afferent.
La fariseism, se adaugă infatuarea si exhibarea continuă. De la palat la palat !
Cu Dumnezeu nu se fac astfel de întelegeri.
Totul se plăteste, când se umblă cu smecherii. Tipic dâmbovitene.
N.B. Steaua ar trebui retrogradată pentru omenia din meciul cu Viitorul ! La fel si Dinamo. Nimeni nu sesizează gravitatea faptelor. Imoralitatea a dus la starea României de azi. Ceea ce se întâmplă de ani buni în fotbalul românesc se va finaliza în curând. Du-te, Reghe, nu sta în mocirla asta ! O să te tragă la fund, becalianul. Sau si tu esti croit din aceeasi stofă ?
*
Mă bucur că o româncă din Basarabia a cântat româneste si s-a calificat în finală. FELICITĂRI, Aliona Munteanu !
Ai dat o lectie dâmbovitenilor plini de fite si imitatori de limbă ! Asta înseamnă să fii român ! Să tii la limba ta ! Si să fii normal.
Păcat de vocea specială a lui Ouatu ! Cezar, dacă ar fi cântat româneste ar fi avut mult mai mult de câstigat ! Asa, maimutărindu-se ”pe engleză”, ca mai toate marile noastre vedete, cu un costum de tot râsul, asortat cu crucea de cocalar, era normal să fie apreciat ca atare. Când vezi ditamai bărbatul îmbrăcat ca o patachină nu-ti mai vine să-l votezi, în ciuda vocii de excepție. De data asta am tinut cu românca din Basarabia !

FERICITI …

Fericiti cei fără cont pe facebook ?!? Si da, si nu ! Totul e să nu te plimbi prea mult.
5 Km. Seara de la 8. Si să ai cu cine !
Altfel, esti ca la vânătoare. Te poti culca cu tolba goală, de informatii.


S-a redeschis ; https://www.youtube.com/watch?v=a6W2ZMpsxhg,

VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,

Ai nevoie de o informatie ?
Mică, mică ? O rezolvăm împreună.

Toate bune !

Sergiu Găbureac    6/1/2013


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian