Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Vreme de a călătorii si a cunoaste

Călătoriile reale, impreună cu cei dragi, inseamnă imbogătirea cunostintelor, in afară de odihnă si de sănătate.
Fie in locuri istorice sau spirituale, fie pentru cunoasterea frumusetilor naturii, ori pentru vizitarea unor obiective economice si a unor realizări urbanistice.
Si apoi, o călătorie bine organizată creează nu numai o minunată dispozitie, un nestăvilit optimism, ci se constituie intr-o bogată si valoroasă bibliotecă, stimulând si satisfăcând dorinta noastră de cunoastere. .

Putem călători mai aproape sau mai departe.
Putem face modeste drumetii la ferme apropiate, participând la alte indeletniciri plăcute ori atractii.
Pentru noi a fost o extraordinră experientă ca, zilele trecute să mergem, din nou, cu nepotica noastră, intr-o excursie organizată la o fermă in zona Stufville ( nord de Toronto ) unde se prepară Maple Syrup.
Niste prieteni au petrecut ultimul long weekend la Silver Spring, in nord, o zonă de cottages condusă de o româncă, de lângă Algonquin Park.
De putin timp, lângă Niagara, un alt român are un cottage de inchiriat, o casă cu trei nivele in zona Cristal Beach Fort Erie -


In calitatea noastră de cetăteni sau rezidenti in Canada, se cuvine să ne cunoastem tara de adoptie care, asa cum se arăta intr-un articol din revistă,“in diversitatea ei geografică, economică, de viată modernă si ancestrală, este o tară măreată ce vibrează de sănătate si vigoare - de la ocean la ocean -, cu orase exuberante, cu un relief ametitor, loc de intâlnire a unor culturi diverse”...

Avem posibilitatea, datorită agentiilor de turism, revistelor de specialitate, publicatilor, ghidurilor turistice, informatiilor datorate internetului, să găsim principalele puncte de atractie turistică din Canada - parcuri nationale sau provinciale, monumente ale naturii sau istorice, frumuseti, vechi sau moderne, ale oraselor, ale numeroaselor lacuri sau ale muntilor maiestuosi – pe care nu ne propunem să le numim acum pentru că am omite, cu sigurantă, locuri importante, dar si pentru că fiecare dintre noi are datoria să le cunoască direct.

Publicatia noastră, după cum ati putut constata, găzduieste in forma tiparita, multe materiale dedicate călătoriilor.
Vom continua să vă invităm, datorită unor indrăgostiti de călătorii, oameni care isi petrec majoritatea weekend-urilor si concediilor pentru a cunoaste frumusetile nebănuite, o multime de lucruri inedite ale lumii in care trăim, să cititi interesantele lor relatări.
Si dacă, in drumurile dumneavoastră, ati intâlnit locuri frumoase, vă rugăm să le faceti cunoscute si altora prin editiile noastre – tipărită sau electronică.

Multi dintre Dvs isi petrec sejururi pe malurile oceanelor Atlantic sau Pacific, in Caraibe, in statiuni din SUA, Mexic, Cuba, Republica Dominicană, Costa Rica si alte tinuturi sud-americane, in draga noastră Europa etc. etc. Totul inseamnă incântare, noutate, frumusete.
Agentiile de turism ne stau la dispozitie. Si numai in Toronto avem 4 agentii de turism unde se vorbeste romaneste : New Wave - Apolo Travel, Columbus, Maria Globus, Travel Expressions.

Nu putem uita tara noastră de origine, România, pentru a-i vizita pe cei dragi de acolo, dar si pentru a revedea, cu ochii experientei de acum, locuri mirifice indrăgite odinioară.
Cine poate uita călătoriile prin frumoasele statiuni de odihnă, balneare sau climaterice, călătorii sau vacante la munte, la mare…?

Vă dorim in continuare călătorii petrecute in locuri care odihnesc trupul si improspătează cugetul – din Canada, de pe alte meleaguri din Nord ori Sud America, din Europa, bineinteles din România sau...de mai departe.

Cum azi e vineri, multi dintre noi avem deja bagajele la usă.
Ce ziceti de o călătorie spre Niagara Falls, trecând prin minunatul orăsel, Niagara on the Lake , cu opriri scurte la fermele din jur. Poate ne si intâlnim !

Drum bun, călătorie plăcută !

Puiu Popescu    5/24/2013


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian