Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Eseu : De vânzare

Paranoică, asa te percepe toată lumea, dragă! Trebuie să te calmezi. Nimeni nu te persecută. Priveste situația reală. Revin-o la realitate și toate cele acumulate se vor rezolva. Dormitoarele din casa ta au atâta mobilă si tablouri în ulei că dau un aer de claustrofobie și asta nu se face pentru o casa decomandată gata de vânzare. Timpul este de esență în acest caz! Dar va fi dificil! Trebuie făcute multe modificări, fără discuție!

Atmosfera din casa lor, ca s-o spun fără ocolisuri, este ciudată, tensionată, pentru că dânsa a insistat să cumpere douăzeci de metrii de Parramatta. Între dânsa și partenerul ei, care este parasutist de profesie, s-au ivit mici neînțelegeri atunci când au cumpărat această țesătură usoară din lână și bumbac pentru a recapitona canapelele și fotoliile din camera de zi. Dânsul a insistat pe benzi paralele egale, dânsa pe o tesătură netedă. I-am spus direct, fără menajamente, că trebuie să se re-angajeze cu viața reală.

Mai întâi, dintre toate, trebuie să renunțe la soba cu parafină pentru că afumă casa întreagă si face redundantă încălzirea centrală. Mai ales că, proiectează familia noastră - care este de ani de zile un model de excelentă în comunitate - într-o lumină proastă, mai ales pentru posibilii cumpărători de locuințe.
Dânsa trebuie sâ întelegă că vânzarea unei case necesită manevre delicate și specialisti cu înaltă calificare, în special atunci când expui casa la paradă.

Ceea ce a devenit clar când agentul imobiliar a venit să le viziteze casa si să o prețuiască. Uimit, acesta a arătat cu degetul numărul de cuști care adăpostesc un numar mare de papagali multi-colorați. Agentul imobiliar a părăsit casa imediat în timp ce dânsa a făcut o criză de isterie. Ei bine, am avertizat-o că trebuie să revină la realitate, pentru că, a vinde o casă plină de animale sălbatice necesită cel mai înalt nivel de plănuire si ordine. Dânsa a invocat o multime de scuze și chiar și acum - după doi ani buni de efort din partea tuturor rudelor, a prietenilor și a numerosi agenti imobiliari, care au mers la medici cu stres după ce au fost în contact cu dânsa - casa rămâne tot de vânzare!
Mă întreb cine este de vină?

Dânsa mai insistă să păstreze câte un paravan pictat cu papagali în fiecare cameră! Cum că-i amintește de călătoriile din tinerețe. Cine este de vină că bunica ei paternă a lăsat atâta bănet, pe care tatăl dânsei, într-o fază romantică, i-a cheltuit în călătorie după călătorie, după călătoria! Iar dieta dânsei, din legume fierte la abur care-ți ureaz㠄bun venit” de îndată ce se se deschide ușa de la intrarea in casa, este fără doar si poate menită să inspire pe orice cumpărător serios să fugă cât îl țin picioarele.
I-am atras atenția si că parapetul, pe care partenerul dânsei l-a construit din cărămizi reciclate în partea din fată a casei, va trebui demolat: e la mintea cocosului că locuințele moderne nu au nevoie de ziduri de apărare precum castelele medievale!
Ei bine, cum poți să o faci să înteleagă realitatea?
Nu-s sigură că dânsa si parasutistul au ajuns la o concluzie satisfăcătoare, dar de un lucru sunt sigură că va fi extrem de greu să vândă casa din motiv că dânsa este cunoscută tuturor agentilor imobiliari din zona drept un client paranoic. "


de Mariana Zavati Gardner    3/25/2013


Contact: 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian