Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Muzeul Tăranului Român, atracție turistică recomandată de New York Times .

Muzeul Tăranului Român din Bucuresti se numără printre atractiile turisitice recomandate de cotidianul New York Times, care prezintă succint exponatele muzeului si recomandă vizitarea expoziției "Ciuma" si a magazinului de suveniruri adăpostite în clădirea de pe Soseaua Kiseleff.

Ocupând o clădire de la începutul secolului XX, care poartă semnătura arhitectului Nicolae Ghica-Budești, Muzeul Tăranului Român adăposteste mobilier, utilaje agricole, costume, crucifixe, tapiserii, textile si câteva icoane foarte frumoase, scrie The New York Times, citat de Mediafax.

În mod surprinzător, o mare parte din aparent primitivele echipamente tehnologice de la primul etaj al muzeului sunt în continuare funcționale si, alături de multe alte obiecte păstrate pe acelasi nivel al muzeului, ilustrează stilul de viată al comunitătii rurale românesti, se mai spune în materialul postat pe site-ul cotidianului.

Publicatia aminteste si faptul că, în timpul perioadei comuniste, clădirea a găzduit Muzeul Partidului Comunist Român, a Miscării Revoluționare si Democratice din România.

Astfel, în drumul spre iesirea din Muzeul Tăranului Român vizitatorii nu trebuie să rateze expoziția de la subsolul clădirii, consacrată acelor vremuri, unde "mirosul de naftalină vine să completeze atmosfera care aminteste de colectivizarea din perioada comunistă, pusă în evidentă si prin prezenta a numeroase busturi neatractive ale lui Lenin".

Intitulată "Ciuma", expozitia este "un memorial al durerii si al rănilor pe care colectivizarea a produs-o în universul tărănesc".

În mod ciudat, exponatul principal este un birou (de la care a fost exercitat controlul asupra tuturor în respectiva perioadă), "ornat" cu coji de nucă si coji de ceapă.

Publicația The New York Times le mai dă un sfat vizitatorilor: să nu rateze magazinul de suveniruri de la Muzeul Tăranului Român.

Muzeul Tăranului Român a fost înfiintat în anul 1906, în baza unui Decret Regal semnat de Regele Carol I, sub denumirea de Muzeul de Etnografie, de Artă Natională, Artă Decorativă si Artă Industrială, potrivit site-ului institutiei.

Observator    8/24/2012


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian