Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Spiritul olimpic - motivatie si sperantă .

Sportul olimpic ne este dezvăluit, odată la 4 ani, în toată splendoarea lui într-o competitie cu un puternic iz istoric, sub spectrul unei puteri divine, tainice , care insuflă concurentilor si suporterilor deopotrivă o emotie aparte, însotită, însă, de o bucurie a competitiei, o întreagă sărbătoare a sportului care uneste oamenii sub un singur stindard, rupând poate, mai mult decât orice eveniment, barierele rasiale sau etnice : un imens spectacol care are loc odată la 4 ani, într-un adevărat tărâm al prieteniei spre care multi oameni si multe orase râvnesc.

Anul acesta, olimpiada de vară s-a întrecut pe sine. Găzduită de Anglia, a stralucit prin măretie, concurentă, prestigiu istoric, desfăsurare artistică novatoare.
Lumea si-a desemnat la toate disciplinele de concurs învingătorii. Absolut toate probele au fost foarte disputate. Campionii, cu rezultate excelente, si-au apărat recordurile, au apărut alte talente, au fost stabilite alte recorduri.

O întrecere frumoasă, cu un fair play desăvârsit, o tribună entuziastă si multicoloră, o lume întreagă, de toate generatiile, captivată si dornică de frumos si bucurie, au dovedit că se poate trăi si bucura împreună.
Si, ca la orice competitie de înalt nivel, am fost prezenti, cu gândul, alături de toti olimpicii participanti la această minuntă întâlnire prietenească si ne-am bucurat când steagurile Canadei si României s-au ridicat pe catargul celor învingători..

Si, dacă vreti, asemenea jocurilor sportive, si viata este un joc pe care învătăm din mers să-l jucăm frumos si serios, nu fără simtul umorului, dar cu responsabilitate.
La început, nici măcar nu cunoastem regulile jocului. Le descoperim treptat, de la ceilalti “concurenti“– care nici ei nu le stiu pe deplin, dar sunt aici ca să ne antrenăm împreună, să le descoperim, învătând unii de la altii. Si fiecare, din experientele sale, descoperă noi reguli sau noi fatete ale regulilor stabilie din vechi vremuri, sau realizează alte reguli de participare.

Prin permanenta concurentă, prin respectarea regulior de concurs, omenirea progresează spiritual, ajungând să joace jocul vietii tot mai mult în cunostintă de cauză. stintele, filozofiile, tehnologiile, cultu-rile, toate formele de cunoastere, ca si practica umană, fac parte din acest amplu joc al vietii care se joacă pe Pământ de mai multe milenii decât se stie. Instrumentele jocului evoluează odată cu regulile lui si, de asemenea, perceptia publică asupra jocului în sine.
Nu toate schimbările sunt întru progres, însă chiar si cele mai nedorite consecinte pot deveni, la un moment dat, repere pentru o evolutie viitoare. Cea mai severă cădere, cel mai usturător esec, pot da apoi prilejul celei mai frumoase ascensiuni.

Credem că fiecare dintre noi a trăit sau a obsevat acest adevăr, iar spiritul olimpic oferă cel mai bun exemplu. De aceea, el s-a extins de la olimpiadele sportive si în alte domenii, precum bine-cunoscutele olimpiade scolare.
Într-adevăr, spiritul jocurilor olimpice presupune voită nestrămutată, perseverentă, promptitudine, consecventă, onestitate, loialitate, cooperare în echipă si fairplay – si bine ar fi ca acest spirit să ne călăuzească zi de zi, nu numai în momentele de concurs, când urmărim un rezultat imediat, sau la distante de timp.

.

Puiu Popescu    8/12/2012


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian