Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Anka Matei - "Taches d'images"

După ce, în primăvară,în Bretania franceză, au fost organizate o serie de manifestări, devenite deja traditionale, în cadrul actiunii "Zilelor României", iată că locuitorii orasului Rennes (Franta) au posibilitatea de a veni din nou în contact cu personalităti si valori ale culturii si artei românesti.
De data aceasta, e vorba despre expozitia de pictură a româncei Anka Matei, deschisă în centrul orasului breton, pe tot parcursul lunii septembrie a.c., oferind vizitatorilor posibilitatea de a descoperi un stil de pictură aparte, prin utilizarea cernelii de China, într-o gamă de culori tandre, calde, pastelate.
Originară din Mehedinti, absolventă a Liceului Traian din Drobeta Tr. Severin, apoi a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Anka Matei a dovedit, încă din anii de scoală si facultate, o pasiune statornică pentru pictură, precum si reale disponibilităti artistice adecvate, valorificate, însă, la început, doar ca un hobby. .
Într-o primă etapă, ea s-a dedicat, îndeosebi, artei modei ( este absolventă a renumitei Scoli de Stylism-Modelism ESMOD, din Franta), dovedind fantezie si talent. Este nominalizată la concursul de creatie vestimentară "Fashion Design Competition of the Minister of Economic Affairs, Nordrhein-Westfalen", Germania, 2001. (www.eurocreation.com).
Treptat, s-a dedicat si picturii propriu-zise, având deja la activ alte două expozitii în orasul său de adoptie, Rennes.
"Taches d'images" este prima expozitie de anvergură, găzduită de marele magazin local VIRGIN MEGASTORE, expozitie dedicată chiar acestui oras breton, deopotrivă pitoresc si încărcat de istorie (web-site www.ankamatei.com ).
Valoarea tablourilor expozitiei, precum si semnificatia deosebită a evenimentului cultural respectiv au fost evidentiate si în media locală, iar revista "FEMMES A RENNES" – editia lunii septembrie – a realizat si un interviu al doamnei Anka Matei, solicitat cu această ocazie.

Florian Vlădica    9/23/2011


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian