Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


In memoriam : Un om a trecut în lumea umbrelor, Valentin Dima

Sunt ani de atunci....de când l-am cunoscut pe Dl Valentin Dima dar timpul nu a schimbat cu nimic sentimentele reciproce care ne-au apropiat pentru aproape un sfert de secol; îmi amintesc ca si acum când a păsit pragul oficiului meu medical si când mi-a apărut cu un profil clasic deosebit de frumos ,un zâmbet discret ,ochi albastri, vioi, cu un mers echilibrat reflectând o impresie de om care stie ce vrea si e determinat în ceea ce urmăreste.

Am realizat că nu am de-a face cu un om obisnuit si în adevăr asa era: din întrebările puse am aflat ca fusese pilot, că a avut co-pilot pe un aviator care s-a nimerit să fie un văr de al meu, că părăsise tzara pe jos,cu numai câtiva dolari în buzunar, că până la urmă a ajuns în Frantza si acolo si-a chemat din tară partenera de viatză si s-au căsătorit. Împreună au imigrat în Canada si au lucrat din greu ca să întemeieze o familie din care au rezultat doi copii pe care îi iubea si pentru care mi-a declarart că e gata să-si dea viatza.

Am fost impresionat de o asemenea istorie de viatză si după ce l-am examinat i-am comunicat că situatia lui nu este preocupantă, dar există o mică suspiciune care trebuie urmarită si l-am sfatuit să revină la control, ceea ce a făcut cu exactitate. De fiecare dată când ne vedeam vorbeam de toate cele până si de regulile gramaticale ale limbii latine si îl amuza deosebit să-mi recite prepozitiile cu ablativul în latină: ante, apud, ad, adversum si la care eu completam cu:circum ,circa, citra, cis si asta îl făcea să surâdă încântat că are un partener la asemenea jocuri mintale.

Cu ocazia unui astfel de examen periodic am diagnosticat un nodul care era suspect-si examenul făcut a confirmat că era necesar un tratament energic si de mai lungă durată. A înteles imediat situatia si mi-a spus că e gata să accepte orice tratament care să-i prelungesca viatza, motivul fiind dragostea de copii; nu putea să admită să se despartă de ei.

Spre satisfactia lui si a mea, a răspuns excelent la tratamentul care a durat câtiva ani si care i-a asigurat o viatză fără probleme până la 98 de ani.

A suferit imens când a pierdut-o pe sotie, partenera de viatză; sufleteste a rămas oarecum mai vulnerabil si până la urmă a preferat să se retragă într-un « retirement home », unde l-am mai vazut de câteva ori si unde mă întâmpina cu: ante, apud ,ad, adversum....

A fost extrem de bucuros cand a aflat de venirea pe lume si a strănepotilor lui.

Valentin Dima a fost un om adevărat; un Mench; educat, cu valori morale solide, cu sensul familiei, apreciind prietenia. A stiut să se facă iubit de toti cei care au venit în contact cu el.

A fost unul din oamenii care rămân în memoria celor ce l-au cunoscut!Dr. Dinu Dimitriu    9/13/2011


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian