Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Iti e rusine ca esti român ?


Ca român, consider că este de datoria mea, de simplu muritor mioritic, să intervin ori de câte ori limba română este măcelărita de saltimbanci agramati, aciuati pe alte plaiuri non-mioritice( sau romanasi din Romania) care nu se mai consideră români si declară public, fie pe blog sau pe facebook, că le este rusine că sunt români.

Deunăzi, când îmi făceam rondul pe FB, am dat peste o postare de genul: „ El a-mi da mie mie...” unde forma la dativ a pronumelui„îmi” era pur si simplu măcelărită si tăiată de o biată cratimă, iar litera” î „era înlocuită cu litera „a”. WOW! Mai înteleg mici si banale typo, sau chiar unele dezacorduri gramaticale, dar să pui cu de la sine putere, o cratimă în inima unui biet pronume la dativ, mi se pare o imbecilitate si o stupiditate de neiertat.

Citind acest afront adus limbii române, retina mea s-a simtit asaltată si creierul meu a reactionat în consecintă, trăgând-o de mânecă pe cetăteanca plecată pe tărâmuri australiene si apostrofând-o putin, vis-a-vis de această crasă eroare gramaticală.

Bineînteles că analfabeta în cauza a reactionat violent cu un " I dont need your damn romanian spelling!”
I-am spus că nici măcar nu era vorba de un "spelling”, ci de o greseală majoră gramaticala.
Duduia în cauza s-a sifonat si imediat m-a sters de la " friends” si a dispărut în eter. Imi facuse o favoare pentru ca deja eram setat sa-i dau eu delete. M-am uitat putin la profilul ei si am dat peste un blog în care însira 30 de motive pentru care îi era rusine că este ROMÂN.
Am rămas masca, citind motivele sale, pentru care se rusina cu identitatea de român si într-un fel i-am dat dreptate, pentru că era normal să-i fie rusine, din moment ce scria în limba romană că o repetentă. Imediat am pus o postare pe Facebook în care îmi exprimam indignarea vis-a-vis de atitudinea unora, care plecati, uită limbă romană si îsi reneagă identitatea natională.

Mie unul nu îmi este si nu îmi va fi rusine niciodată rusine că sunt ROMÂN ( cu majuscule)!
Îmi este însă rusine pentru cocalarismul mioritic în care se scăldă România si de faptele unor români, pentru jalea în care a ajuns o tara cu un potential extraordinar, dar niciodata nu îmi va fi rusine că sunt ROMÂN.

M-am născut ROMÂN, sunt ROMÂN si voi plecă în lumea celor drepti tot ROMÂN!
Voi sanctiona întotdeauna mojicia, prostia si nesimtirea unor românasi si voi lua atitudine împotriva tuturor care îsi reneagă identitatea natională sau măcelăresc limbă romană!

Cu respect pentru toti cei care nu se rusinează că sunt români, va salută un cetătean umil, român-american,care nu va uită niciodată de unde a plecat si nu se va rusina niciodata de identitatea sa natională...Viorel Vintila    9/10/2011


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian