Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


O frantura de paradis

Ma las alintata de unduirea valurilor. In mine traiesc palmele tale mangaietoare ce ma sustin deasupra unui abis nelinistitor. Te simt atat de aproape de mine incat abia indraznesc sa-mi intredeschid ochii. Poate fi totul doar o iluzie?
Plutesc cu fata spre cerul innorat. Privesc miscarea lor maiestoasa. Albastrul razbate uneori, in mod neasteptat ca si acel gand senin ce ma trezeste din melancolia alunecarii timpului colorat in cenusiu.
Wiesbaden are multe bai termale. In acest bazin aflat pe Muntele Soarelui (Sonnenberg) si in care izvorul este racit la 32°C, ma simt bine. Frumusetea parcului ce-l inconjoara se imbina cu arhitectura moderna, luminoasa a cladirii. Inot in culoarea albastra a unui cer reflectat, nuanta combinata cu reflexele verzi ale copacilor ce ma inconjoara. Ma simt integrata intr-un tablou viu in care ma ajung soaptele vantului. Frunzele sunt tivite deja cu ruginiul anotimpului ce se apropie. Aerul s-a racorit brusc. Aburii confera peisajului acvatic senzatia irealului. Am senzatia ca inot in cer… Deasupra mea sageteaza papagali verzi de culoarea neonului… Stop! Stop!
Sa nu exageram, imi spun si incerc sa ma trezesc din reveria ce m-a cuprins. Ma ridic in picioare. Papagalii raman. Zboara intr-un palc de 20 – 30 de pasari verzi deasupra bazinului, prin parc, cu o viteza ametitoare. Scurt timp se opresc odihnindu-se pe creanga unui copac din apropiere. Nu mai am nici o indoiala. Nu este o halucinatie. Sunt pasari exotice, libere, ce zboara in Wiesbaden… Sau am ajuns eu in Paradis?
Cu ajutorul computerului ma trezesc acasa la realitate.
Gasesc si fotografia pasarilor “mele”. Da, oricat de absurd mi se pare, la Wiesbaden traiesc in libertate de zece ani de zile 1300 de papagali din specia Psittacula Eupatria. Au o lungime de aproximativ 40 cm reusind sa zboare cu o viteza ce atinge 70 km/ora. Se spune ca specia a fost introdusa in Europa de Alexandru cel Mare.
Dupa atatea informatii ma simt ca si dupa un dus cu apa rece.
Am fost alungata din Paradis, dar in suflet voi pastra acea frantura din el, care imi va infrumuseta si in viitor visele…


de Julia Henriette Kakucs     9/1/2011


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian