Sfatul medicului : Greseli in alimentatia copiilor
Noi, oamenii, sintem ceeace mincam.
Ereditatea si mediul inconjurator au importanta lor dar ce ne mentine in putere este alimentatia-hrana-zilnica.
In ce priveste alimentatia copilul nostru (noul nascut), sintem total raspunzatori de cum se va dezvolta fizic, intelectual si emotional.
O vorba populara spune ca pacatele parintilor se rasfring asupra copiilor. Asa si este . Ignoranta ori lipsa de raspundere ii poate imbolnavi pe copiii nostri.
1.Alaptatul la sin este cel mai bun lucru pe care o mama il poate face pentru bebelusul sau. Nimic nu poate egala compozitia laptelui mamei si beneficiile pe care acesta le aduce pentru sanatatea puiuluide om; contine grasimile necesare, vitaminele A, D, E si alte nutriente care formeaza baza sistemului imunitar. Daca poti, alapteaz-ti bebelusul cit poti de mult si nu mai putin de sase luni.
In aceasta societte multe mamici stopeaza alaptatul repede din diferite cauze: presiuni si inconveniente sociale, intoarcere la lucru, lipsa de educatie in acest domeniu, etc.
Mamicile ce pot continua alaptatul, vor fi rasplatite in viitor, cind copiii lor vor fi rezistenti la diferite boli si vor da rezultate bune in orice activitate.
2.Nu-i da copilului lapte de vaca in primul an de viata. Laptele trebuie consumat numai dupa ce a fost fiert.
Laptele de vaca contine proteine care nu pot fi digerate de intestinul omenesc si mai ales de intestinele nedezvoltate ale copiilor; organele digestive continua sa se dezvolte pina in anul 6 de viata. Proteinele nedigerate, cind ajung in intestine, sint absorbite in singe creind reactii alergenice.In acest fel mincarea produce alergii la virste foarte tinere.
3.Pentru ca laptele este considerat un aliment, nu-i da mai mult de trei-patru biberoane in 24 de ore; altfel, copilul nu va mai minca altceva. Cantitatea de lapte lapte de vaca administrata celui mic nu trebuie sa depaseasca 600-700 ml intr-un interval de 24 de ore, indiferent de virsta si de greutatea copilului.
4.Diversificarea alimentatiei micutului este foarte importanta si trebuie tratata ca atare. Am auzit multe mamici care spuneau ca nu au urmat o schema anume de alimentatie si ca de la patru luni dadeau bebelusilor sa guste di orice mincare, chiar si preparate din carne.
5.Alimentele (mincarurile) trebuie introduse in functie de maturizarea diferitelor organe digestive: vegetalele sint primele indicate, urmate de fructe apoi cerealele. Carnea poate fi introdusa mult mai tirziu pentruca aceasta are nevoie de multe enzime sa pentru a fi digestata.(vedeti rotocol for food introduction in infants-coming soon on http://www.doctoranca.com/protocols.php).
6.Tendinta de obezitate in societatea noastra incepe din momentul in care ne lasam influientati de etichetele produselor alimentare pe care e bine sa le citim cu atentie si sa evitam ceea ce contine conservanti si coloranti al caror consum regulat poate genera boli necrutatoare ca: accidente vasculare cerebrale, obezitate, diabet, cancer, atit la noi, maturii, cit si la virste fragede.Un exemplu de produs"dulce" si savurant este inghetata; putini stiu ca aceasta contine un conservant destul de puternic si daunator.
Cind prajim amidonul (cartofii) si zaharurile in grasimi, poate aparea o substanta cancerigena numita acrilamida. Pentru copii in special, cel mai indicat este sa fierbem (la aburi sau in apa).
Aveti grija sa nu cresteti un copil cu probleme de sanatate.Nu-l ajuta sa devina un copil bolnav.
Cu totii gresim, intr-o masura sau alta...tine de natura umana.
Insa atunci cand gafezi in legatura cu felul in care iti hranesti copilul, s-ar putea sa te coste scump mai tirziu. Tine minte: sanatatea puiului tau este cea mai importanta: hraneste-l corect!
Pentru cei interesati sa porneasca pe un drum natural, vizitati site-ul nostru ca sa primiti gratuit mp3 audio file-ul QUICK STARTON YOUR NATURAL PATH.
Nota Obs.
Dr. ANCA MARTALOG, N.D. este Doctora Naturista si Homeopata care practica Acupunctura, Herbologie, Homeopatie, BodyScan 2010, Nutrition si Lifestyle Modification la 282 Elgin Mills West in Richmond Hill, ON. Pentru mai multe informatii, vizitati www.doctoranca.com www.telehealthsecrets.com
Tel:905-884-7965
|
Dr Anca Martalog 8/4/2008 |
Contact: |
|
|