Magia Culorilor (7)
------------------------------------------------------------------------------------------------------- Energiile intime ale organismului uman. 7 Culori vizibile in 7 plexuri esentiale.
Continuare din numarul trecut, cand ati luat la cunostinta despre care sunt cele 7 plexuri esentiale ale corpului omenesc Cromoterapia are un rol imens in maladiile evolutive; daca in medicina traditionala se incearca sa se suprime simptomul, in cromoterapie se incearca sa se desluseaca sensul de evolutie al acestui simptom si sa se constate daca acesta este pozitiv sau negativ. In acest sens, renumitul dr. Christian Agrapart si-a adus o contributie importanta, determinand pentru fiecare culoare domeniul terapeutic si contraindicatiile care se impun. Iata pentru informarea Dv. stimate cititor, cateva recomandari dupa metoda Agrapart : Rosu este indicat in anemie, bronsita, slabire, dureri reumatismale, gripa, guturai, imbecilitate, moleseala, paralizie, tuberculoza, tulburari respiratorii. Se poate utiliza in doze reduse, in cazul temperamentelor sanguine, colerice sau hipertensionate. Este contraindicat in stari inflamatorii si tulburari emotionale. Portocaliul este indicat in abuzuri sexuale, astm cronic, debilitate mentala, deziluzii, holera, ipohondrie, manie, dureri de urechi, prolaps, hemoragii, sunete in urechi, tuse cu expetoratie sau iritanta. Este contraindicat in bronsita, dementa senila, febra cu flegma, guta, halucinatii, isterie, melancolie, pietre la vezica, reumatism cronic, spasmofilie, stress, ulceratii cornice. Galbenul este indicat in afectiuni ale ficatului. ale bilei, balonari, celulita, diabet, colita, eczema, epuizare nervoasa, hemoroizi, indigestie, tulburari stomacale. Poate fi utilizat cu success ca stimulant al sistemului nervos. Este contraindicat in febra, inflamatii acute, palpitatii cardiace, constipatie. Verdele este indicat in cancer, dureri de cap, gripa, hipertensiune, insomnie, nevralgie, sifilis, ulcer, tulburari cardiace. Poate fi utilizat cu succes in destinderea corpului, atat fizic cat si psihic. Albastrul este indicat in abcese gingivale, afectiuni ale gatului, afte, arsuri, ciuma, colici, diaree, febra tifoida, encefalita, insolatie, laringita, malarie, palpitatii, reumatism, tifos, rani, varicela, varsat de vant. Este contraindicat in scarlatina, sete patologica . Indigo-ul este utilizat in abuzuri sexuale, boli de plamani, cataracte, dezichilibrari mentale, isterie, obezitate, obsesii, pneumonie, sinuzita, tulburari de vedere. Pentru ca din punct de vedere spiritual este considerat reflectia Sfantului Duh, indigo-ul permite trezirea si amplificarea viziunilor spirituale. Violetul este indicat in cataracte, celulita, crampe, insomnie, meningita, nevralgie. Este cunoscut ca cel mai profund calmant al omului, favorizand dezintoxicarea organica. Este contraindicat in nevroza, reumatism, sciatica, tumori.
Metoda Cromoterapiei se realizeaza prin proiectarea de radiatii colorate, asupra corpului nud, pe unul din cele 7 plexuri esentiale, concentrate in functie de disfunctiile fiecaruia. Daca rezultatele se doresc accelerate, radiatiile se vor focaliza cu o intensitate mai mare in special asupra sectorului afectat. Daca pentru aceeasi maladie sunt indicate doua culori, acestea nu vor iradia zona in cauza simultan, ci succesiv. Desigur, sfaturi personalizate si avizate nu puteti primi decat de la specialistii in domeniu, descriierile de mai sus nefiind decat o trecere in revista a posibilitatilor oferite de aceasta noua 2
stiinta moderna – Cromoterapia; eu am facut doar o sumara trecere in revista pentru punerea Dv. in tema. Cromoterapia, chiar daca nu este recunoscuta in medicina, este o tehnica energetica naturala si nepericuloasa, permitand restabilirea echilibrului corpului si sporirea fortelor vitale. Persoanele interesate de terapiile naturiste, trebuie sa stie ca cromoterapia poate fi cu adevarat eficienta in vindecarea anumitor boli, fiind un aliat puternic al medicinei naturiste. Grecii din antichitate, incantati de cromoterapie, erau convinsi ca prin culoare pot vindeca orice boala, iar egiptenii au inchinat pana si temple acestei terapii naturiste.
In zilele noastre Cromoterapia poate fi utilizata atat profilactic cat si fiziopatologic, actionand atat asupra fizicului cat si asupra psihicului. In Comitatul San Bernardino din California, s-au efectuat intr-un laborator experimental, unele teste reproductibile statistic, care au avut repercusiuni practice imediate, mai ales in domeniul muncii si al decoratiunilor interioare . Iata numai cateva concluzii din constatarile laboratorului : - rozul calmeaza : copiii violenti si agitati, inchisi intr-o camera colorata in intregime in roz, se linistesc destul de repede si pe neasteptate li se face si somn ! - rosul creeaza o stare de neliniste : o persoana inchisa intr-un spatiu colorat complet in rosu, poate trece prin forme variate de stress sau claustrofobie. - galbenul incita la violenta : pe strazile unde lampadarele raspandesc lumina galbena, se intampla cele mai multe acte de criminalitate fata de restul strazilor iluminate normal !. - galbenul conduce si la fapte antisociale : in anul 1970 la o expozitie din Londra, din trei camere vopsite in verde, negru si galben, s-a observat ca numai din cea vopsita in galben dispareau obiectele depozitate prin repetate spargeri, chiar daca de fiecare data s-au schimbat dispunerea camerei si ceea ce sa depozita in ea ! Exemplele sunt numeroase, iar un lucru este cert ca pe baza unor astfel de descoperiri, mai peste tot, managerii au inteles avantajele ameliorarii calitatii vietii in timpul muncii, prin utilizarea unor culorii potrivite. Cercetarile renumitului Faber Birren ofera o serie de solutii si sfaturi in acelas timp - - in ateliere masinile sa fie vopsite in culori deschise pentru ca lumina sa se poata refelcta mai bine pe piesele importante ; - obiectele periculoase sa fie vopsite in dungi galbene si negre ; - aparatele care provoaca socuri electrice sa fie vopsite in oranj viu ; - semnalarea unor precautii sa se faca prin albastru regal ; - colturile atelierelor sa fie zugravite in alb, pentru a descuraja aruncarea gunoaielor in colturi, si nu ar fi scapate nici din atentia personalului ce se ocupa de curatenie - atelierele, dar si bucataria sau baia de acasa, sa nu fie zugravite in verde, care de fel genereaza o stare irezistibila de somn si denatureza aspectul pielii sau al alimentelor - in camerele de locuit sa se foloseasca nuante pastel si nu culori stralucitoare care de fel provoaca insomnii;
In numarul viitor al ziarului vor fi prezentate culorile si afinitatile candidatilor la casatorie si despre teoria personalitatii a profesorului Luscher.
hello_romania@sympatico.ca
|
arh. Ion Constantinescu 4/8/2006 |
Contact: |
|
|