Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Săptămâna Purcărete la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova

Pentru prima dată în România, lumea teatrală și publicul fascinat de creațiile lui Silviu Purcărete își dau întâlnire la Craiova într-o sărbătoare fără precedent. Săptămâna Purcărete oferă o incursiune în universul actual al autorului celor mai de amploare două spectacole din istoria teatrului românesc: „Danaidele”, co-produs de Teatrul Național din Craiova, și „Faust”, producție fenomen care se joacă neîntrerupt la Sibiu din 2007.

Pentru a marca 50 de ani de excelență marca Silviu Purcărete pe scena lumii, timp de o săptămână, Naționalul craiovean va face o reverență în fața creatorului căruia îi datorează o perioadă de glorie internațională cu totul remarcabilă. Cunoscuta instituție va găzdui cinci spectacole din repertoriul curent al teatrelor din țară: „Povestea prințesei deocheate” (Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu), „Lexiconul amar” (Teatrul Odeon din București), „Gertrude” (Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București), „O tragedie veninoasă” și „Plugarul și moartea” (Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași), precum și proiecțiile filmului „Undeva la Palilula” și documentarului „Furtuna”, regizate de Silviu Purcărete.

Mai mult decât o selecție de spectacole exemplare, jubileul Săptămâna Purcărete îl va aduce în fața publicului pe omul și creatorul Silviu Purcărete într-o serie de întâlniri cu cei care îi sunt și i-au fost, deopotrivă, colaboratori, prieteni și surse de inspirație: artiști, manageri sau producători și spectatori. Programul propus este o imagine vie a viziunii marelui regizor, o ușă deschisă către universul său atât de complex.

Personalități marcante ale spațiului cultural românesc precum Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Emil Boroghină, Dragoș Buhagiar, Vasile Șirli, Constantin Chiriac, Ofelia Popii, Claudiu Bleonț, Marius Manole, Marina Constantinescu, Sebastian-Vlad Popa și Octavian Saiu se numără printre cei care îi vor fi alături lui Silviu Purcărete la ceas aniversar.

Astfel, singurul regizor român care a fost prezent în programele oficiale ale Festivalurilor de la Edinburgh și Avignon, cele mai importante evenimente de teatru de oriunde, dar și primul creator al scenei românești despre care s-a vorbit în întreaga lume după 1989 (re)vine la Craiova, într-un moment de referință pentru cultura română.

N.B.
Expoziție de fotografie „Silviu Purcărete – 50 de ani de teatru” – o expoziție unicat în România, cu fotografii din spectacole de teatru și operă semnate de regizorul Silviu Purcărete, care aniversează 50 de ani de carieră teatrală excepțională pe toate scenele lumii. Expoziția cuprinde fotografii semnate de Mihaela Marin, Silviu Purcărete, Dragoș Buhagiar, Helmuth Stürmer, Sean Hudson, Aki Tanaka și este curatoriată de Adriana Moca. Inițiatoarea proiectului și curatoarea expoziției a făcut parte vreme de nouă ani din echipa artistică a spectacolelor semnate de Silviu Purcărete la Teatrul Național Craiova, iar apoi a continuat să urmărească activitatea regizorală a acestuia, consemnând-o în cronici și articole.
”Prin acest proiect am încercat să recuperăm memoria unor acte artistice efemere și să împărtășim publicului activitatea acestui creator de excepție. Îi mulțumesc lui Silviu Purcărete pentru încrederea acordată și întregii echipe de proiect pentru implicarea entuziastă.”
Proiectul expoziției este inițiat de Asociația culturală Vis-a-Vis și cofinanțat de AFCN.
Proiect susținut de Asociația Culturală Vis-a-Vis.




Dan Popa    10/8/2024


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian