Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Comunicat de presă - Consulatul General al României la Vancouver

Donație de carte și manuale la început de an școlar

La 15 septembrie 2024, echipa Consulatului General al României la Vancouver a participat, la invitația preotului paroh Corneliu Dragomir, la ceremonia religioasă dedicată debutului de an școlar și universitar, organizată în parohia creștin-ortodoxă Sf. Ierarh Nicolae și Sf. Prooroc Ilie din Surrey, provincia British Columbia.
La finalul ceremoniei, care se desfășoară anual, în luna septembrie și atrage participarea celor mici și mari, consulul general al României la Vancouver, dl. Gabriel Rotaru a adresat o alocuțiune credincioșilor prezenți, subliniind rolul educației în devenirea ființei umane, precum și importanța continuării organizării Școlii de duminică, ca și cadru complementar eforturilor familiale relevante pentru transmiterea limbii materne generațiilor viitoare. De asemenea, în context, a fost reliefată importanța predării limbii române, a istoriei, culturii, geografiei României, limba maternă reprezentând un fundament puternic pentru dezvoltarea abilităților cognitive și a gândirii critire, precum și pentru păstrarea și perpetuarea identității culturale și naționale.
În marja acestui eveniment deosebit de semnificativ pentru comunitatea românească din zona metropolitană Vancouver, Consulatul General al României la Vancouver a donat Școlii de Duminică, organizată săptămânal în cadrul parohiei, o serie de cărți despre România, inclusiv manuale școlare de limbă și literatură română, cărți de povești ale unor autori români consacrați, și instrumente metodologice care să vină în sprijinul profesorilor și copiilor participanți la Școala de Duminică.
Cu ocazia prezenței în Parohia creștin-ortodoxă din Surrey, diplomații români au felicitat copiii prezenți și implicați, dornici șă învețe, să scrie și să citească românește, și au oferit, ca de obicei, sfaturi consulare, reiterând valoarea europeană a documentelor de identitate și călătorie românești dar și utilitatea acestora pentru exercitarea dreptului la vot în contextul desfășurării alegerilor pentru Președintele României și membrii legislativului român care vor avea loc în lunile noiembrie și decembrie 2024.


Invictus Games 2025 – Vancouver-Whistler, Canada

În pregătirea Jocurilor Invictus din 2025, reprezentanți ai Armatei României, alături de celelalte națiuni participante la Invictus Games, s-au reunit, în perioada 02-06 septembrie, la Vancouver, în Canada. Scopul activităților a vizat pregătirea următoarei ediții, din 2025, a celei mai importante competiții internaționale dedicată militarilor răniți ori care s-au îmbolnăvit în urma participării la acțiuni militare, misiuni și operații.
Cu această ocazie, Consulatul General al României la Vancouver, a organizat o întâlnire a delegației Armatei României cu reprezentanți ai comunității locale de români.
„Participarea României la Invictus Games are o valoare strategică specială pentru comunitatea românilor, a canadienilor de origine română de pe coasta de vest a Canadei, România și Canada fiind membre NATO și participând împreună la operațiuni militare în format aliat. Determinarea, curajul, profesionalismul, dedicarea și dragostea de țară a militarilor noștri sunt impresionante și o sursa de inspirație pentru fiecare dintre noi”, a menționat Ștefana Rotaru, consul al României la Vancouver.
Purtând tricoul învingătorului, prin alergare și mesaje de suflet, românii și-au manifestat solidaritatea și respectul față de efortul militarilor răniți care continuă să reprezinte România cu cinste, de această dată, pe terenul de sport.
„Echipa consulatului General al României la Vancouver și comunitatea românilor canadieni vă așteaptă cu drag la jocurile Invictus din februarie 2025! Am văzut că puteți reprezenta România la un nivel excepțional și suntem convinși că și la Vancouver și Whistler veți avea numai reușite! Mult succes la antrenamente și contați pe sprijinul nostru!”, a transmis, în mesajul său destinat militarilor răniți, Excelența Sa, domnul Gabriel Rotaru, consul general al României la Vancouver.
Totodată, participanții la întâlnirea din Parcul Stanley, au asigurat echipa Invictus de o primire călduroasă și multe încurajări pe timpul competițiilor!
„Vă așteptăm la Vancouver!”- Patrick, 9 ani. „Sunt tare bucuroasă să vă fiu alături la Jocurile Invictus” - Maria. “De abia aștept să vă văd și să vă încurajez”- Ana Maria. „Forța, rezistența și determinarea voastră ne inspiră pe toți! Curajul vostru, atât pe teren, cât și în afara lui, întruchipează adevăratul spirit al Invictus”- Adelina Șuvagău, realizatoarea emisiunii în limba română Rompost TV. „Îmi doresc din toată inima să fiu acolo, să vă susțin: Hai România, Go Invictus”- Ruxandra.
„Militarii răniți români sunt pregătiți să reprezinte România la fel cum au făcut-o și în teatrele de operații, cu fruntea sus și fără să le fie frică de nici un obstacol. Au nevoie să fie încurajați, să știe că tot ceea ce fac este bine și invit toți români din Canada să vină alături de ei, atât pe rețelele de socializare, cât și în tribune”, a transmis coordonatorul programului de recuperare fizică și psihică prin sport a militarilor răniți, din cadrul Statului Major al Apărării, maior Ion Gabriel.
Susținerea familiei și a camarazilor, respectul societății și încurajările primite de la românii din întreaga lume, constituie motivația suficientă pentru militarii răniți Invictus de a nu renunța, oricât le-ar fi de greu!
Elemente de backgroud:
20 de militari răniți vor reprezenta Armata României la Jocurile Invictus din Vancouver și Whistler, Canada, în perioada 6-17 februarie 2025!
Este a cincea participare pentru România, după edițiile din Toronto 2017, Sydney 2018, Haga 2022 și Dusseldorf 2023.
Chiar dacă scopul acestor activități nu este obținerea unui palmares, ci recuperarea fizică și psihică prin intermediul sportului și promovarea spiritului de învingător și a valorilor naționale, militarii răniți au reușit să obțină pentru România 40 de medalii, dintre care 14 de aur, la edițiile anterioare ale Invictus Games.
Fără vedere, cu membre amputate sau în scaun rulant, Invictusii ne-au dovedit că pot să își învingă teama, să își depășească limitele și să meargă mai departe, chiar cu răni care încă dor, pentru a-și reprezenta țara, cu cinste, de această dată pe terenul de sport.





Informatii primite de la Consulatul General al României la Vancouver    9/19/2024


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian