Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Sarea pământului

Una dintre cele mai periculoase și înjositoare ispite ale vremii pe care o trăim este cea a mediocrității,a ‘idealului” omului “mediu”,”egal”.

Acesta a fost idealul tuturor sistemelor totalitare, tuturor sistemelor care au căutat să îl scoată pe Dumnezeu din viața oamenilor și este azi idealul sistemului ‘globalist-anglo-saxon-sionist-sodomit”.
În locul lui Dumnezeu acest sistem demonic așează un idol,un om care nu există și nu poate exista.Căci ,străin de Dumnezeu, omul este lipsit de sursa vieții,este abandonat în singurătate și parere de sine și în final abandonat pustiului lispei de nădejde.Încarcerat într-o colivie,fie ea și aurită,și abandonat chinului lipsei de libertate spirituală.

Cu tenacitate diabolică este promovată o confuzie grosolană de termini,”egal” și “egalitarism”.
Oamenii sunt egali prin faptul că sunt toți lucrul Mâinilor lui Dumnezeu,că sunt făcuți “după chipul și asemenarea Lui”,dar dincolo de asta fiecare om este o persoană unică,având calități unice și menire unică.”Egalitarismul” de care vorbeam caută să elimine această miraculoasă diversitate și să o înlocuiască cu o uniformitate degradantă,cu o medicruitate sordidă,în care din “persone” unice,oamenii ar devina indivizi,numere socio-economice.Doar cineva foarte limitat nu va vedea în asta o lucrare demonică!

Cu aceste câteva observații mă voi referi la recenta recunoaștere canonică a unor sfinți români.Recunoaștere făcută cu puțină vreme în urmă de către Sinodul Biserii Ortodoxe Române.
Acest eveniment nu face decât să confirme câteva lucruri.
Că întotdeauna,în orice circumstanțe, lucrarea lui Dumnezeu în lume și pentru mantuirea oamenilor, are loc.Se dovedește iarăși că întotdeauna și în orice circumstanțe, această lucrare se face prin oameni,prin Sfinți.Se mai dovedește iarăși că întodeauna și în orice împrejurare,”biruie gândul”.

Această hotărâre a Bisericii Neamului Românesc a stârnit firească și unanimă bucurie.Această hotărâre a Bisericii Neamului Românesc a dovedit din nou că nu trebuie să ne pierdem nădejdea în nici o împrejurare.Când este mai greu atunci Dumnezeu este mai aproape ca niciodată.
Dar iarăși nu întâmplător,s-au ridicat câteva glasuri care caută să maculeze,caută să introducă speculații politice în lucrarea lui Dumnezeu.Sunt galsurile celor care se consideră pe sine “aleși”.Sunt glasurile celor care au artătat din nou și din nou si spre veșnica lor osândă,că nu au frică și rușine,nici de Dumnezeu și nici de oameni.Iar cele spuse de ei azi sunt în fioroasă consecventa cu cele ale înaintașilor lor care spuneau,” Dacă Îl eliberezi pe Acesta, nu eşti prieten al Cezarului. Oricine se face pe sine împărat este împotriva Cezarului”(Ioan,19;12).(Și,să nu uităm, există nelegiuri care ating lumea în totalitatea ei și ele nu vor fi iertate.) Dar,în ultimă instanță acestea nu sunt decât schelalaituri neputincioase ale necuratului.

Sfinții,azi așezați în calendarul Bisericesc ,sunt dovada lucrării necontenite a Sfintei Treimi în lume.Și mai este ceva.
Printre oameni există o sare a pământului care împiedică mereu istoria să se scufunde cu totul într-o constrângere ,intr-o robie sufocantă. Persoane izolate știu din instinct ce este libertatea.Mereu apar asemenea neam de șoimi sau de vulturi pe care -i recunoaștem chiar și în spatele rețelelor de sârmă ghimpată sau în spatele zabrelelor de pușcărie.
Sunt Sfinții,”sarea pamantului”, pentru care lumea este ținută în ființă:ieri,azi,întotdeauna.

Alexandru Nemoianu
Istoric
USA Michigan






Alexandru Nemoianu    7/22/2024


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian