Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Comunicate de presă ale Consulatului General al României la Vancouver

Ziua Porților Deschise pentru Mediul Antreprenorial

La 15 iunie 2024, Consulatul General al României la Vancouver a găzduit, în premieră, un eveniment de diplomație publică, intitulat Ziua Porților Deschise și dedicat comunității antreprenoriale româno-canadiene și canadiene din zona metropolitană Vancouver.

La acest eveniment, au participat peste treizeci de companii, printre care oameni de afaceri canadieni, formatori de opinie și lideri de grup, conducerea Camerei de Comerț Româno-Canadiene din British Columbia (BCRCC), membri fondatori și membri ai acestei organizații, reprezentanți ai unor companii reprezentative pentru mediul de afaceri provincial, care au birouri deschise și în România, exponenți ai mediului antreprenorial local interesați să investească în România.

Inițiativa face parte din seria de demersuri inițiate de oficiul consular pentru consolidarea și diversificarea relațiilor bilaterale economice româno-canadiene, în special cu provinciile de pe coasta de vest a Canadei și atragerea investițiilor din partea companiilor din Columbia Britanică în țara noastră.
Evenimentul a fost acoperit mediatic de mijloacele de comunicare provinciale dedicate multiculturalismului, respectiv în emisiunea în limba română Rompost TV.

Fotocronică:
Pagina de facebook a Consulatul General al României la Vancouver
https://www.facebook.com/profile.php?id=61555338126460

......................................................

Vizită la Triumf, Centrul Național de accelerare a particulelor din Canada

La 13 iunie 2024, echipa diplomatică a Consulatului General al României la Vancouver, condusă de dl. Gabriel Rotaru, a avut o întrevedere cu directorul executiv dr. Nigel Smith și conducerea TRIUMF, Centrul Național de accelerare a particulelor din Canada, instituție considerată ca fiind cel mai important laborator de fizică din Canada și evaluat, în mod constant, drept unul dintre cele mai importante centre de cercetare în fizică subatomică din lume.
În cadrul întrevederii, care a cuprins o prezentare exhaustivă a activității Centrului, cu accent pe parteneriatele de cooperare și colaborare la nivel internațional, a fost abordat potențialul de coperare între România și Canada în domeniul educației și cercetării pe subiecte conexe cu domeniul fizicii nucleare. La rândul lor, oficialii români s-au referit la funcționarea, în România a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară "Horia Hulubei" - IFIN-HH, la proiectele desfășurate, urmând ca dialogul să fie continuat, inclusiv la nivel de experți, pentru a fi identificare arii de interes comun pentru concretizarea unei cooperări formalizate.
Este de remarcat faptul că la TRIUMF, activează pe poziții relevante, două persoane reprezentative pentru comunitatea de profesioniști româno-canadieni din provincia British Columbia, respectiv dna. Roxana Ralea, care este și directorul grupului Tezaur Româniesc și dna. Aurelia Laxdal.
La finalul întrevederii, a fost organizat un tur special ghidat de directorul executiv și CEO al Centrului, dr. Nigel Smith și de secretarul executiv al Boardului Guvernatorilor TRIUMF și șef de cabinet, Sean Lee.

Vizită la TRIUMF, Centrul Național de accelerare a particulelor din Canada | CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI la Vancouver (mae.ro)
https://www.facebook.com/profile.php?id=61555338126460

......................................

Găzduirea Adunării Generale anuale a Camerei de Comerț Româno-Canadiană din British Columbia (BC Romanian Canadian Chamber of Commerce-BCRCCC)

La 10 iunie 2024, Consulatul general al României la Vancouver a găzduit Adunarea Generală anuală a Camerei de Comerț Româno-Canadiană din British Columbia (BC Romanian Canadian Chamber of Commerce-BCRCCC), reuniune desfășurată, în format hibrid care a avut ca scop anunțarea de noi membri și membri onorifici, evaluarea activității desfășurate în primul an de la înființare, stabilirea obiectivelor pentru noul an, precum și identificarea de noi oportunități de cooperare între misiunea diplomatică și organizația din provincia British Columbia.
Cu această ocazie, au fost trecute în revistă principalele realizări, evenimente și întrevederi care au marcat activitatea organizației, cu referiri in extenso la parteneriatele strategice încheiate cu alte organizații de prestigiu. De asemenea, a fost evocată excelenta cooperare, încă de la înființare, cu Consulatul General al României la Vancouver, apreciată drept “pivotantă” și un factor cheie pentru susținerea creșterii și prosperității membrilor organizației, fiind punctate proiectele comune existente pe agenda de activități stabilită pentru al doilea semestru al anului în curs și prima parte a anului viitor, precum și obiectivele pe termen scurt și mediu, avute în vedere.
În cadrul dialogului, oficialii români prezenți la discuții au punctat rolul jucat de BCRCCC în raport cu autoritățile provinciale canadiene, importanța concretizării proiectelor comune avute în vedere pentru perioada următoare și mai ales nevoia de intensificare a eforturilor de extindere a Camerei prin angrenarea celorlalte companii canadiene și româno-canadiene cu interes pentru a investi în România, dar și a companiilor românești, interesate de potențialul economic oferit de partea de vest a Canadei, în special provincia British Columbia. De asemenea, au formulat idei pentru consolidarea cooperării mutual avantajoase între cele două organizații. Încă de la debutul întâlnirii, Consulul General al României la Vancouver dl. Gabriel Rotaru a fost ales în calitate de președinte onorific, celălalt diplomat din cadrul Consulatului, fiind numit membru de onoare al BCRCCC.
Evenimentul s-a bucurat de reflectare in presa de limbă română din Canada, partenerul media Rompost TV fiind prezent, ca de obicei, la eveniment.
BC Romanian Canadian Chamber of Commerce Holds Successful Annual General Meeting. (youtube.com)
Elemente de background:
Camera de Comerț Româno-Canadiană din provincia British Columbia a fost înființată în luna aprilie 2024, devenind încă de la început unul de partenerii de dialog ai Consulatului General al României la Vancouver, conducerea acestei organizații fiind în permanență interesată de demararea și dezvoltarea de proiecte în comun în beneficiul mediului de afaceri din BC, precum și al comunității româno-canadiene per ansamblu.

Găzduirea Adunării Generale anuale a Camerei de Comerț Româno-Canadiană din British Columbia (BC Romanian Canadian Chamber of Commerce-BCRCCC) | CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI la Vancouver (mae.ro)
https://www.facebook.com/profile.php?id=61555338126460


...................................


Primarul orașului Vancouver din provincia Columbia Britanica, Ken Sim,
proclamă ziua de 24 iunie 2024 “Ziua Universală a Bluzei Tradiționale Românești
-comunicat de presă-

La data de 20 iunie 2024, în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul Primăriei orașului Vancouver, vice-primarul Lenny Zhou a înmânat Consulului General al României, Gabriel Rotaru, o PROCLAMAȚIE, prin care primarul Ken Sim, în numele Consiliului Municipal, proclamă ziua de 24 iunie 2024 drept Ziua Universală a Bluzei Tradiționale Românești / Universal Day of the Traditional Romanian Blouse.
Gestul Primăriei din Vancouver stă mărturie pentru aprecierea arătată de autoritățile municipale canadiene pentru comunitatea română și canadiană de origine română, fiind totdată un semn prin care este recunoscut patrimoniul cultural artistic și identitar românesc.
La evenimentul deosebit de onorant, rezultat ca expresie a excelentei colaborări și relații de parteneriat cu municipalitatea orașului Vancouver, a participat întreaga echipă a Consulatului General, alături de o serie de personalități reprezentative ale comunității românești din zona metropolitană a orașului Vancouver, mai concret, conducerea Camerei de Comerț Româno-Canadiană din British Columbia (BCRCCC- British Columbia Romanian Canadian Chamber of Commerce), membri ai grupului Tezaur Românesc, mass-media locală de limbă română (Rompost TV).
Prin acest demers de o simbolistică aparte pentru românii și româno-canadienii din jurisdicția consulară, Primăria Vancouver, B.C. se alătură altor instituții și organizații internaționale care au recunoscut, în mod oficial, Ziua Universală a Bluzei Tradiționale Românești / Ziua Universală a Iei, celebrată anual în ziua de 24 iunie, care reprezintă Sărbătoarea Sânzienelor.





Consulatul General al României la Vancouver    6/21/2024


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian