Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente
Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhiva 2025
Articole Arhiva 2024
Articole Arhiva 2023
Articole Arhiva 2022
Articole Arhiva 2021
Articole Arhiva 2020
Articole Arhiva 2019
Articole Arhiva 2018
Articole Arhiva 2017
Articole Arhiva 2016
Articole Arhiva 2015
Articole Arhiva 2014
Articole Arhiva 2013
Articole Arhiva 2012
Articole Arhiva 2011
Articole Arhiva 2010
Articole Arhiva 2009
Articole Arhiva 2008
Articole Arhiva 2007
Articole Arhiva 2006
Articole Arhiva 2005
Articole Arhiva 2004
Articole Arhiva 2003
Articole Arhiva 2002


Cartea „Monumentele eroilor din județul Tulcea“, semnată de profesorul Ionaș Popescu

Lucrarea „Monumentele eroilor din județul Tulcea“, Tulcea, semnată de profesorul Ionaș Popescu prezintă toate monumentele ridicate în cinstea eroilor din județul Tulcea. Este vorba despre 76 de monumente dedicate celor care au luptat pentru liniștea românilor de azi.

„Am scris această carte cu inima și cu sufletul pătrunse de o adâncă recunoștință și pioșenie față de toți aceia care și-au vărsat sângele cu eroism și dăruire, pentru ca noi, cei de astăzi, să existăm și să ne bucurăm de liniște și pace. Suntem datori să nu-i uităm și să le cinstim sacrificiul, păstrându-i veșnic în memorie. Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat cu idei, informații și încurajări, pentru ca lucrarea de față să vadă lumina tiparului“, notează Ionaș Popescu în deschiderea lucrării.

Cartea se deschide cu cel mai cunoscut monument dedicat eroilor tulceni: Monumentul Independenței, situat pe colnicul Horei, în cartierul de est al municipiului Tulcea și prezintă toate monumentele ridicate în județul Tulcea, atât în zona de terasă, cât și în satele din inima Deltei Dunării.

Un capitol aparte este dedicat și cimitirului eroilor, situat în cartierul tulcean numit la un moment dat Comorovea. Mausoleul de aici a fost ridicat în 1938, cu bani de la primăria municipiului, dar și de pe Prefectură.

În total, în cele 51 de unități administrativ teritoriale ale județului au fost ridicate 76 de monumente în amintirea celor 2.531 eroi ai Primului Război Mondial și 1.901 eroi al celui de-al Doilea Război Mondial.

„Cartea domnului profesor Ionaș Popescu rămâne, în primul rând, o carte de învățătură pentru tineretul de astăzi, care merită să trăiască stări sufletești de aleasă puritate morală. Mulțumim, domnule profeor, pentru frumoasa dumneavoastră carte, care aduce o contribuție prețioasă la îmbogățirea tezaurului cutlural - spiritual tulcean“, notează prof. Iosif Colcer, care semnează prefața lucrării.


Nota Observatorul;

Multumim domnului profesor Ionaș Popescu care ne a trimis aceasta carte, un document istoric.
Cartea ne a parvemit prin buna vointa lui Monica, fata profesorilot IIonaș si Felicia Popescu, care locuieste in Toronto.
Volumul „Monumentele eroilor din județul Tulcea“ se află in bibilteca Observatorului si poate fi imprumutată celor intersati






Observatorul    6/20/2024


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian