Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Din seria " De-a prinselea prin lume " - Îndrăgostiți în Bucureștiul de altădată - o carte de Mirela Olteanu din Toronto

Îndrăgostiți în Bucureștiul de altădată este prima parte din seria De-a prinselea prin lume, care, conform titlului, va continua din București spre Cernavoda, alte țări europene, și chiar mai departe, pe urmele eroinei principale, Laura.

Un roman alert și ușor de citit, dezvăluind perspectiva originală a autoarei asupra anilor României Socialiste, atât cu lipsurile și politica absurdă a vremii, cât și cu bucuriile simple și profunde de atunci.

O lectură plăcută și captivantă despre succese, tragedii personale, speranță, și reușita în viață prin perseverență și cu ajutorul prietenilor!

EXTRASE DIN VOL. I

Nu am fost niciodată ‘afară’, cum se zice. Nici nu îndrăznesc să îmi doresc așa ceva, în primul rând pentru că nu am bani. Puțini cetățeni au privilegiul de a călători în străinătate, nu numai din motive financiare dar și datorită faptului că trebuie să îndeplinești o grămadă de condiții pentru a primi pașaport. Oricum, excursiile permise se fac doar în RDG, Bulgaria, URSS, și alte țări socialiste...
“Laura, tu ști măcar cum arată Paul ăsta, căruia îi faci desenele?” o aud pe Tatiana șoptind de după planșeta ei. S-a aplecat printre frunzele filodendronului și se uită la mine, așteptând răspuns.
“Nu. Dar m-ați făcut curioasă.”
“…Ca toți oamenii. Are o ureche în dreapta, una în stânga, și un nas la mijloc,” intervine Cristian, vorbind parcă în somn. “…Este cât mine de înalt… și cu părul cam lung. Câteodată pare bărbierit prin pieptene…”
“Nu îmi place stilul neras…” râd eu.
“Doamne ferește să îți mai placă și ție! Sunt leșinate după el jumătate din efectivul feminin din sud-estul Europei!” protestează el pe punctul de a ațipi.

...........................................

DIN PARTEA AUTOAREI

În urmă cu aproximativ 40 de ani, am început sa îmi exprim gândurile și sentimentele pe hârtie în numele Laurei, un personaj imaginar care îmi urma oarecum firul vieții. Apoi, proiectul a fost mereu amânat din lipsă de timp. Am așteptat cu nerăbdare pensia pentru a duce la bun sfârșit povestea Laurei, și a sosit momentul mult visat, de a vă o prezenta.
Această carte se adresează atât celor nostalgici, a căror tinerețe este ancorată în amintiri, cât și generațiilor următoare, care au auzit doar la a doua mână despre incredibilele privațiuni materiale și restricții de libertate ale acelor ani.


DESPRE AUTOARE

Mirela Vladimira Olteanu s-a născut în București, și locuiește în prezent în Ontario împreună cu familia, împârțindu-și timpul între România și Canada.
În urma continuării studiilor la Toronto, a obținut cu onoruri diploma de Bachelor of Commerce Management al Universității Ryerson.
Cariera sa profesională include aproape patru decade de activitate ca proiectant și apoi ca planificator, cu predominanță în industria centralelor nuclearo-energetice din România și Canada.
Pasionată de artă, călătorii, și literatură, Mirela Vladimira Olteanu debutează ca autoare cu romanul Îndrăgostiți în Bucureștiul de altădată, dezvăluind publicului parte din experiențele și opiniile sale personale, adaptate și atribuite protagonistei principale, Laura.

Nota Observatorul ;
Autoarea isi va prezenta cartea la;

- la Casa Română Sweets, 609 Ford Dr 601 Unit A2, Oakville - sâmbăta, 29 iunie, la ora 10
- la Sezătoarea culturală organizata de grupul de la Observatorul - sâmbăta 13 iulie a.c. ora 15 la Câmpul Românesc de la Hamilton





Observatorul    6/20/2024


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian