Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Geto-dacii și știința numerelor si unitati de masura folosite

Zamolxis și religia lui vin dintr-un timp îndepărtat, si întreg sistemul de valori al dacilor este ancestral. Referindu-se la modelul practic de măsurare a timpului în sanctuarele de la Sarmisegetuza, profesorul Cornel Samoilă scrie: „Este cert că nu a fost conceput dintr-o dată, ci este o chintesență de experimente și modele rezultate din observarea timp de mii de ani a cerului, cu transmiterea informațiilor din generație în generație.”
Piramidele care exista nu numai in Egipt ci pe intreg globul pamintesc, ca și neamul dacilor, provin dintr-un timp mai îndepărtat, plasat undeva în preistorie, unde își află originea lumea de azi. O origine comună, uitată și ignorată de știința oficială, Deci cândva, înainte de marile cataclisme, cum au fost Potopul lui Noe și scufundarea capitalei Atlantidei, a existat o civilizație avansată care construia piramide, dacii fiind o linie genetică directă din aceasta, iar ipoteza atlantă nu este chiar lipsită de fundament. Evident că ideea nu este nouă, căci, după cum afirmă Marc Pagel (profesor, șef al laboratorului de bioinformatică la Universitatea Reading, Anglia): „Acum 10.000 de ani în spațiul carpatic a existat o cultură, un popor care vorbea o limbă unică și precursoare a sanscritei și latinei”.
Ori, frânturi din acea „cultură precursoare” se regăsește în toată Antichitatea, care totdeauna, când era posibil, se raporta la informația ei, mai ales în materie de construcții și de etaloane de măsură, care toate provin (sau au adiacență) cu măsuri ale Marii Piramide egiptene (vezi cartea „Miraculoasele etaloane de măsură ale geto-dacilor”)
Vom vedea mai departe că sanctuarele dacilor încifrează aceleași numere, regăsite în mixtura dimensională a Marii Piramide, ceea ce arată cunoașterea avansată a dacilor, dar și ceva extrem de important pentru înțelegerea moștenirii dacice, și anume faptul că ei utilizau ca etaloane pentru măsurat lungimea cotul și degetul piramidal și culmea, la același nivel de precizie la care acest etalon străvechi a fost „conservat” în interiorul Piramidei-Keops.
Intr-o broșură scrisă de H. Ciocan, dar tipărită la Pitești, fără a se consemna anul apariției, acesta arată c㠄cotul moldovenesc este cot sacru”, fiind foarte apropiat de măsura cotului piramidal, folosit la proiectarea Piramidei egiptene și care avea 0,63566 m (exact). Degetul piramidal era definit ca 1/25 dintr-un cot, având, în consecință, 0,0254264 m. Informația despre etaloanele Arhitectului Piramidei-Keops există în interiorul ei, deasupra ușii de intrare în Camera Regelui fiind reliefată o formă absidată (un dreptunghi absidat, ca o potcoavă) ce are circumferința de un cot piramidal, iar grosimea de 25 de ori mai mică, reprezentând un deget piramidal. De asemenea, despre unitățile de măsură utilizate în țara noastră, ne va fi utilă și cartea lui Nicolae Stoicescu intitulat㠄Cum măsurau strămoșii”.
Planul de realizare al Sanctuarului Mare Rotund
După cum se știe, Sanctuarul Mare Rotund dacic era format din 3 cercuri concentrice, alcătuite din piloni de piatră și lemn, iar în mijloc exista o Absidă, apreciată de unii arheologi ca având forma unei potcoave. Cercurile erau delimitate precis prin piloni de piatră de andezit și numărul lor pe fiecare cerc permitea gestionarea zilelor, săptămânilor, lunilor și a anilor, într-un mod foarte ingenios.

Prima măsură care sare în ochi este raza Sanctuarului Mare Rotund. Este și prima măsură la care s-a gândit constructorul dac. Arheologii au consemnat diametrul sanctuarului, delimitat prin cercul exterior, ca fiind de 29,57 m. Ei nu au observat că mai plină de semnificație este raza sa de 14,78 m, deoarece reprezintă, cu suficientă precizie, o zecime din înălțimea Piramidei-Keops.

Așadar, dacă Sanctuarul Mare Circular dacic avea raza de o zecime din înălțimea Piramidei-Keops, care măsoară fix 5813 degete piramidale (ca înălțime ideală, ce include și vârful lipsă), adică 147,80366 m, atunci arheologii au apreciat greșit diametrul sanctuarului dacic la 29,57 m.

Dacii au calibrat raza sanctuarului pe o zecime din înălțimea Marii Piramide, iar diametrul său va fi evident 2 x 14,780366 m = 29,560732 m. De altfel, sanctuarul dacilor a fost ridicat cu mult înainte de venirea romanilor și nu a fost pus în plan cu ajutorul etaloanelor romane.
Se pare ca exista un tunel subteran care uneste Sfinxul din Carpati cu Sfinxul din Cairo Egipt.
Liliana Usvat
www.mathematicsmagazine.com


Liliana Usvat
Cell: 416-708-7454.
www.mathematicsmagazine.com





Liliana Usvat     1/1/2023


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian