Tuesday, Apr 01, 2025
Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente
Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

Puncte de vedere
Pagina crestinã
Note de carierã
Condeie din diasporã
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouã
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastrã
Traditii
Limba noastrã
Lumea în care trãim
Pagini despre stiintã si tehnicã
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhiva 2025
Articole Arhiva 2024
Articole Arhiva 2023
Articole Arhiva 2022
Articole Arhiva 2021
Articole Arhiva 2020
Articole Arhiva 2019
Articole Arhiva 2018
Articole Arhiva 2017
Articole Arhiva 2016
Articole Arhiva 2015
Articole Arhiva 2014
Articole Arhiva 2013
Articole Arhiva 2012
Articole Arhiva 2011
Articole Arhiva 2010
Articole Arhiva 2009
Articole Arhiva 2008
Articole Arhiva 2007
Articole Arhiva 2006
Articole Arhiva 2005
Articole Arhiva 2004
Articole Arhiva 2003
Articole Arhiva 2002


Cenaclul „Clipe albastre”

De mulți ani existã Cenaclul „Clipe albastre”, care va sã zicã Senine momente sau un timp al stãrilor calme, plãcute, alãturi de revista cu același titlu, în același timp Cenaclul „Destine”, și editura, conduse de scriitorul Victor Gh.Stan, președintele filialei Literaturã pentru copii și tineret, București, din cadrul Uniunii Scriitorilor din România.

Întâlnirile cu elevi, studenți, profesori și alți iubitori ai literaturii au loc în prezent la Casa Corpului Didactic , aflatã pe malul Dâmboviței, iar participanții fie lanseazã cãrțile lor recente, fie citesc versuri, fragmente de prozã și scene dramatice. La recenta ședințã am audiat scrieri pentru copii, conform profilului filialei, dar și altele, revelația zilei fiind tânãrul Ștefan Gabriel Mateescu, elevi în clasa a VIII-a la școala din Titu, încurajat atât de pãrinții veniți la cenaclu, cât și de autorii prezenți.

Nu lipsesc opiniile despre secretele scrisului, despre perspectivele literaturii române de a fi evidențiatã printr-un premiu Nobel, despre pãstrarea valorilor clasice și atitudinea fațã de digitalizare, Internet, școalã și educație.

Au lansat sau au citit doamnele Mariana Țãpuș, autoare a cincisprezece cãrți, la editurile Aramis, Noua, Printech, ca și Anca Oprea, o carte pentru copii în ediție românã și francezã, și Marlena Claudia Dobrescu, o plachetã de versuri. A mai lansat o carte de teatru, cu personaje animalele pãdurii, mentorul cenaclului și au citit autorii Sorina Vîiu, Nicu Doftoreanu, Ioan Alexandru Țițirig, Constantin Nicolae Gavrilescu, Mihail Dumitru și subsemnatul.

Cenaclul „Clipe albastre” este dedicat talentelor tinere, dar pot participa și alți iubitori ai literaturii, inclusiv scriitori consacrați.Sunt evocate momente semnificative din viața scriitorilor români, îndeosebi a lui Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Ion Creangã, Liviu Rebreanu, Nicolae Labiș (prezent într-o fotografie de pe coperta ultimului numãr), Mihail Sadoveanu, Emil Gârleanu, Ion Luca Caragiale,Marin Preda și alții, astfel cã existã o atmosferã elevatã, de respect fațã de valorile românești, inclusiv din celelalte arte, cu un efect educativ evident. Ca și celelalte întâlniri, la final participanții s-au fotografiat, poza apãrând deja pe Facebook.
Urez „Clipelor albastre” viațã îndelungatã, descoperirea a noi talente literare și un constant succes de public cititor și scriitor!







Corneliu Vasile    9/25/2022


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian