Expozitia- Alăptarea e iubire la Palatul Sutu - de Cristina Nichitus Roncea
Muzeul Municipiului Bucuresti găzduieste în perioada 20 octombrie - 20 noiembrie 2015 expozitia-eveniment "Alăptarea e Iubire", de Cristina Nichitus Roncea, fotografă care revine pe simezele Palatului Suţu, unde a mai fost prezentă si cu foto-povestea "Precum în cer - Călătorie prin lumea ortodoxă românească".
De data aceasta "Alăptarea e Iubire" iese în stradă, urmând ca în aer liber, pe gardul care înconjură clădirea istorică a Palatului Sutu, să prezinte publicului dragostea mamelor fată de pruncii lor în 70 de fotografii si mesaje. "Este o expozitie-minune", o recomandă marea personalitate a culturii române Mariana Nicolesco. "Fotografiile Cristinei Nichitus Roncea au reusit să demonstreze un adevăr tainic: copiii sunt îngeri!", afirmă profesorul Ilie Bădescu, directorul Institutului de Sociologie "Dimitrie Gusti" al Academiei Române despre imaginile din proiectul "Alăptarea e Iubire".
La vernisajul expozitiei, care va avea loc la Palatul Sutu din Piata Universitătii, str. I. C. Brătianu Nr. 2, marti, 20 octombrie, la ora 18.00, participă, printre altii, Peter Hurley, cunoscutul irlandez îndrăgostit de traditiile românesti, biofizicianul Virgiliu Gheorghe, doctor în bioetică, si Mara Popescu, consultantă în alăptare si totodată protagonistă a proiectului, împreună cu copiii săi.
Expoziţia si proiectul fotografic “Alăptarea e iubire”, realizate de Cristina Nichituş Roncea împreună cu "Photography Studio" (http://photo-graphy.ro), se înscriu într-o campanie natională care îsi propune, în parteneriat cu Asociaţia de Pediatrie si Consultansă în Alăptare, Muzeul National al Satului “Dimitri Gusti”, “IA Sibiu” si, cu această ocazie si Muzeul Municipiului Bucuresti - Palatul Sutu, să readucă aminte românilor de o traditie care reprezintă un izvor de sănătate pentru copiii României.
Campania “Alăptarea e iubire” contine fotografiile a zeci de mame si bebelusi alăptati din România si informează gravidele si mamele cu privire la recomandările Organizatiei Mondiale a Sănătătii de a alăpta exclusiv primele 6 luni si de a continua alăptarea cel putin 2 ani. “Rata alăptării exclusive până la 6 luni era de doar 12,6% în 2011, în conditiile în care 98% dintre femei pot să alăpteze dacă au informatii corecte, sustinerea familiei si a cadrelor medicale si dacă apelează la un consultant în lactație certificat pentru a preveni sau a depăsi momentele dificile din timpul alăptării”, afirmă Mara Popescu, membră fondatoare a Asociatiei partenere. “Alăptarea este o călătorie, o poveste superbă care începe imediat după nastere – pentru care însă te pregătesti de dinaintea nasterii – si care trebuie să continue atât cât protagonistii sunt fericiti”, consideră dr. Roxana Hristianovici si dr. Iulia Cristiana Balint-Boia, medici pediatri, consultati în alăptare si membre ale Academiei mamelor si Asociatiei de Pediatrie si Consultantă în Alăptare.
“Până recent, a alăpta era cel mai firesc lucru, dar am ajuns acum, după atâtea înstrăinări de conditia umană, ca alăptatul să fie un eveniment. O asemenea expozitie este un eveniment dătător de sperantă!”, afirmă doamna Solunca-Moise, cunoscut eseist la Ziarul Lumina al Patriarhiei Române si publicist si redactor la revista Academica a Academiei Române. Proiectul, realizat în parteneriat cu Asociatia de Pediatrie si Consultanță în Alăptare, este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - „Investeste în oameni!”.
Vă asteptăm la Muzeul Municipiului Bucuresti - Palatul Sutu, începând cu marti, 20 octombrie, ora 18.00, si până pe 20 noiembrie 2015, pentru a vă delecta cu fotografiile Cristinei Nichitus Roncea.
|
muzeulbucurestiului.ro 10/18/2015 |
Contact: |
|
|