Răspuns la ancheta : Canada in viata noastră
Canada, în comparatie cu vecinii, era socotită drept un pahar curat si pe jumătate plin, asa că am fost bucurosi când a acceptat în 1978 doi fosti profesori de care atunci nu avea nevoie.
Ca biolog, am fost invitat să lucrez într-un atelier de tăbăcit piele, dar când am văzut conditiile de lucru care apăreau medievale, mi-am găsit în cinci zile un serviciu pentru teste de sânge într-un laborator medical. Cum lucram cu aparatură computerizată, am fost interesat să învăt limbajul computerelor. Asa am ajuns să scriu programe pentru o anumită clientelă. Cu explozia diverselor limbaje de programare, mi-am dat seama că aveam un avantaj mai mare folosind limbile clasice, pe care le cunosteam. Asa am redevenit profesor, când de stiinte si computere, când de limba Franceză si Engleză.
Când am găsit destul răgaz, m-am reîntors la "oile mele", preocuparea de a mă exprima prin muzică, poezie si literatură. Cu peste două sute de cântece originale care se pot fredona si cu lirica lor scrisă pentru consumatorul Nord-American, cu nouă cărti, din care două sunt scrise pentru cititorul Român, si anume volumul de poezii "Am Ales" si romanul - alegorie socială "Memorii de Zeu" (publicat de Observatorul în fascicole), pot spune că, după ce m-a stors bine mersi, Canada mi-a dat prilejul de a face si ceea ce am descoperit că trebuia să fac, mai stabil, de la începutul maturitătii. Cu alte cuvinte, Canada mi-a dat prilejul de a mă maturiza "cu încetinitorul".
|
Laurian Taler 6/4/2015 |
Contact: |
|
|