Răspuns la ancheta : Canada in viata noastră
După risipirea euforiei înlăturării comunismului în România am trecut prin perioade de incertitudine, sperantă, confuzie si în cele din urmă de totală dezamăgire privind însănătosirea socială si economică a României.
Atunci când am simtit că intrarea în normalitate este un tel îndepărtat, am hotărât să ne dezrădăcinăm si să luăm calea apusului. Niciunde în lume nu există perfectiune si orice societate are loc de îmbunătătiri si schimbări în mentalitate si politică, dar societatea Canadiană are avantajul de a nu fi trecut prin frământările tărilor din Europa, marcate de urmările negative ale războaielor secolului trecut, si s-a bucurat de crestere economică continuă fără schimbări politice semnificative.
Intergrarea în noua societate a luat ceva timp si drumul a fost anevoios, considerând că familia noastră a emigrat când eram trecuti deja de “prima tinerete”. Fiica noastră a avut cel mai mult de câstigat în urma deciziei noastre de a părăsi tară. Ea a fost educată în sistemul de învătământ Canadian si la terminarea facultătii a avut sansa să găseasă un loc de muncă specific pregătirii ei profesionale.
Viata culturală a orasului Toronto ne hrăneste foamea de spectacole si geografia Canadei ar fi suficientă pentru a ne oferi locuri minunate ca destinatie pentru concedii. Din fericire, după 18 ani de Canada, avem posibilitatea de a ne extinde planurile pentru vacante în locuri unde în urmă cu 20 de ani nici nu am fi visat să ajungem. Ne-a fost greu să lăsăm în urmă familia, în special părintii, si tot cee ce ne defineste că personalitate, dar sunt situatii când schimbarea este necesară si în final se dovedeste a fi benefică. În ceea ce ne priveste, nu considerăm că am pierdut tara natală, ci avem norocul de a fi parte a două societătii, tara mama si cea adoptivă.
|
Margareta Petrescu 6/2/2015 |
Contact: |
|
|