“Festivalul Operamania” la UNMB
Cursurile Universitătii Nationale de Muzică din Bucuresti s-au încheiat în ultima zi a lunii mai. Nu înseamnă însă că linistea se asterne pe culoarele Institutului. Dimpotrivă, începe sesiunea de examene, pentru toate specialitătile. Astfel, publicul amator de spectacole lirice este invitat la Studioul de Operă si Multimedia unde s-a pregătit o microstagiune, sugestiv intitulată “Festivalul Operamania”.
Care este programul acestui neobisnuit ciclu de manifestări ? Aparent el uneste existenta spectacolelor de operă prezentate de-a lungul anului universitar cu reluarea lor în fata comisiilor de examen. Se prezintă astfel, la fiecare ridicare de cortină, productia Claselor de operă si cea a realizărilor din ciclul superior de studii ale Masteratului. O formă nouă de “recapitulare artistică”, atrăgătoare pentru spectator si pretentioasă pentru interpreti. Iată deci ce vom vedea pe scena lirică a UNMB , într-o veritabilă avanpremieră a viitoarei istorii a ce ar putea deveni “Opera de tineret” a Capitalei.
Parada “Operamaniei” începe cu amuzanta operetă în două acte, Orfeu în infern de compozitorul romantic francez Jacques Offenbach, joi 5 iunie, ora 18,30 (pregătirea muzicală Cezara Petrescu, coregrafia Monica Mihăescu, dirijor Stefan Iliescu, regia Stefan Neagrău). Urmează opereta în trei acte Liliacul, de Johann Straus fiul (pregătirea muzicală Cezara Petrescu, dirijor Stefan Iliescu, regia Stefan Neagrău) vineri 6 iunie. Repertoriul de operă oferă publicului spetacolul verist Gianni Schichi de Giacomo Puccini, sâmbătă 7 iunie, în versiunea regizoarei Anda Tăbăcaru Hogea (scenografia Francesca Cioncă si pregătirea dirijorală Alexandru Petrovici). Duminică 8 iunie, putem vedea un spectacol de miscare scenică si arta actorului coordonat de Filip Ristovschi, coregrafia Mălina Andrei.
Ultimul titlu cuprins în “Festivalul Operamania” trece pragul săptămânii viitoare, miercuri 11 iunie, cu opera Madama Butterfly de Giacomo Puccini (actele I si II, regia Anda Tăbăcaru Hogea, pregătirea si conducerea muzicală Alexandru Petrovici). Dacă este în continuare valabilă zicala “viitorul sună bine”, iată că această originală microstagiune reprezintă, suntem siguri, o fericită întâmplare studentească la final de an universitar.
|
Grigore Constantinescu 6/1/2014 |
Contact: |
|
|