Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe tme de emigratie : Startup Viza

I: Am auzit la radio că a apărut o nouă categorie de emigrare în Canada: categoria de afaceri startup. Am un prieten în România care este antreprenor si se gândeste să emigreze în Canada. Care ar fi conditiile pentru a emigra în această categorie?

R: Intr-adevăr, pe data de 1 aprilie s-a introdus o altă categorie în grupa de aplicatii ca om de afaceri: pentru cei care au idei inovatoare si doresc să pornească o afacere în Canada, cu sprijinul altor investitori din Canada. In această categorie de aplicanti nu se acordă puncte ca la categoria de Federal Skilled Worker (FSW).

In schimb, se face o evaluare pe baza cerintelor stabilite de guvern. Conditiile ca cineva din afara Canadei să se califice si să aplice pentru rezidentă în această categorie ar fi, pe scurt, următoarele:
1. Aplicantul respectiv trebuie să obtină suportul material de la una dintre organizatiile desemnate de guvern. Sunt două categorii de organizatii aprobate: una este Canadian venture capital fund si cealaltă grupă cuprinde Angel investors. Cele două mari grupe desemnate de guvern cuprind numeroase companii, organizatii si asociatii care sprijină ideile noi ale antreprenorilor. Aceste companii au interese în absolut toate ramurile economiei: tehnologii, petrol, gaz, exploatări miniere, agricultură, alimentatie, etc.
In general, pentru a atrage atentia asupra sa, un antreprenor care are o idee novatoare va trebui să contacteze prin email sau website organizatia care are interese în domeniul respectiv. De obicei, aplicatia se poate face online sau prin trimiterea unei propuneri foarte scurte, un rezumat al afacerii, nu mai mult de o pagină, indicând si beneficiile preconizate pentru o astfel de afacere. In momentul în care unul dintre investitori este interesat în ideea propusă, se va supune la vot si aplicantul poate primi o scrisoare prin care se arată interesul fată de ideea propusă precum si suportul pe care organizatia respectivă este gata să-l dea aplicantului.
Investitia necesară din partea canadiană este în valoare de cel putin $ 200.000, dacă organizatia face parte din fondul de capital mixt canadian, si de $75.000 dacă organizatia care sprijină propunerea face parte din grupul Angel. Certificatul prin care organizatia se angajează să sprijine proiectul este trimis direct la biroul de vize pentru a fi atasat la dosarul cu aplicatia pentru emigrare în Canada.

2. Cea de-a doua conditie este abilitatea de a comunica în limba engleză sau franceză. Aplicantul va trebui să treacă un test de limbă, la fel ca toti aplicantii din celelalte categorii. Sunt o serie de organizatii acceptate de guvernul canadian si care administrează testul de limbă conform cerintelor.

3. In ceea ce priveste educatia minimă necesară pentru aplicant, absolvirea unui program post-liceal, de cel putin un an este obligatorie.

4. Si, în final, cea de-a patra cerintă este ca aplicantul să facă dovada unei sume de bani necesară pentru mutarea în Canada precum si posibilitatea de suport material pentru perioada de început, până va fi în stare să aibă un venit suficient pentru sustinerea sa si a familiei sale.
Ceea ce este interesant este faptul că aplicantii din această categorie nu trebuie să investească nici o sumă de bani. Aplicantii trebuie să fie persoane care au o idee novatoare, indiferent dacă au sau nu au experientă în afaceri. Este interesant si faptul că pot fi mai multe persoane cu ideea respectivă – de exemplu un grup de 2-3 persoane / prieteni (până la maximum 5 persoane) care au ideea respectivă si vor să o pună în aplicatie, dar le lipsesc fondurile.

Grupul care acceptă să sprijine aplicatia va îndruma aplicantul odată ajuns în Canada, nu numai cu fondurile promise, dar si cu acces la echipe specializate, echipament necesar, laboratoare, avocati, contabili, etc.
Perioada de testare a acest program este de 5 ani, cu 2750 aplicatii acceptate pe an. Dacă experimentul va avea succes, probabil se va implementa permanent.
San Francisco din SUA este vestit ca nucleu pentru companii startup si putem cita Craigslist, Twitter, Pandora printre cele cca. 500 companii care au început ca startup cu fonduri alocate de investitori. UK, Australia si Chile au programe similare, dar viza acordată de aceste tări este conditionată de succesul afacerii. Viza acordată de Canada nu este conditionată de succesul afacerii.

Mihaela Boeriu este consultant certificat în imigratie si practică în acest domeniu din 1993. Puteţi trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com
Răspunsurile date sunt generale si nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultaţi un specialist în emigraţie canadiană.





Mihaela Boeriu mihaela@cgsconsultants.com    5/2/2013


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian