Călătorului îi sade bine cu drumul. Vacantă in România?
Pentru cei care pleacă în vacantă în România doar timpul ar putea constitui o problemă pentru că multe tinuturi carpato-dunărene merită călcate de călător.
Dacă doriti sa vizitati înăltimile Carpatilor fireste ca puteti alege locurile cunoscute de pe Valea Prahovei, Muntii Făgăras sau Valea Ariesului. Există însă si alte locuri, “de taină”, care merită atentia călătorului obisnuit cu drumul. Pentru cei care caută nu numai minunile naturii dar si fiorul identitttii românesti, cetătile dacice din Muntii Orăstiei pot fi acum vizitate organizat – multumită agentiei Bonsi Travel. În timpul unei asemenea călătorii cei mari si cei mici se pot bucura atât de vederea cetătilor si templelor dacilor, cât si de povestile cu oamenii locului, dacii “adevărati”, focuri de tabără, sau vizionarea documentarelor care prezintă traditiile ancestrale ale culturii înaintasilor nostri. Tainele dacilor nemuritori mai pot fi re-trăite si prin colindarea muntelui lor sacru, Muntele Ceahlău. În acest tinut, călătorul are posibilitatea de a se bucura de privelistea de pe Vârful Toaca, de enigmaticele umbre tridimensionale piramidale care apar anual in văzduhul acestor munti, sau de muzeul celebrei Culturi Eneolitice Cucuteni de la Piatra Neamt. Si dacă tot ajungeti în tinutul acesta si mai aveti timp, o incursiune pe tărâmul sfânt al mânăstirilor Bucovinei n-ar putea decat să vă aducă cu o posta mai aproape de infinit.
Coborând din munti călătorul se poate abate pe la gurile Dunării pentru a savura unicatul si bogatia Deltei Dunarii. La Marea Neagra veti gasi la Mamaia sau Neptun, 2 Mai sau Vama Veche, doua moduri distincte de va petrece si bucura de soarele Pontului Euxin. In plus, la o ora de condus spre sud, plecand din Vama Veche, puteti ajunge la fosta resedinta de vara a Reginei Maria de la Balcic. La Bucuresti va asteapta viata mondena din Centru Vechi, proaspat si aproape total renovat. Veti simti acolo o viata cosmopolitana vie in ton cu orice alta capitala europeana. Puteti savura berea casei la “Caru cu bere” sau carnaciori oltenesti la restaurantul “Smârdan”. Pentru cei mici teatrul povestilor copilariei “Ion Creanga” sau “Tăndărică” ofera copiilor sansa de a se distra si educa in acelasi timp. Mai toate orasele României au câte un “Car cu Bere” sau “Tăndărică” al lor, nu rămâne călătorului decât bunăvointa de a le descoperi singur.
Un singur sfat. Daca ajungeti in România nu cautati acolo ce aveti aici in Canada. Acolo nu este aici. Bucurati-va de rude si de prieteni! Incercati sa traiti româneste, sa simtiti scânteia de arhaic, de mister si sfintenie care inca dainuie peste veacuri in tinuturile care poarta numele de Grădina Maicii Domnului...
|
Cristian Medelean 5/11/2012 |
Contact: |
|
|