Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente
Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhiva 2025
Articole Arhiva 2024
Articole Arhiva 2023
Articole Arhiva 2022
Articole Arhiva 2021
Articole Arhiva 2020
Articole Arhiva 2019
Articole Arhiva 2018
Articole Arhiva 2017
Articole Arhiva 2016
Articole Arhiva 2015
Articole Arhiva 2014
Articole Arhiva 2013
Articole Arhiva 2012
Articole Arhiva 2011
Articole Arhiva 2010
Articole Arhiva 2009
Articole Arhiva 2008
Articole Arhiva 2007
Articole Arhiva 2006
Articole Arhiva 2005
Articole Arhiva 2004
Articole Arhiva 2003
Articole Arhiva 2002


Aniversarea a 90 de Ani de la infiintarea Bibliotecii Bibicescu din Drobeta Tr; Severin

In zilele de 3 si 4 noiembrie a c., in municipiul Drobeta Tr; Severin, s-a derulat inca un eveniment cultural interesant, de rezonanta nationala, anume Aniversarea a 90 de Ani de la infiintarea Bibliotecii Bibicescu, o institutie reprezentativa nu numai pentru localitatea respectiva ci chiar pentru intregul judet Mehedinti. Dupa cum se stie, aceasta poarta numele intemeietorului insusi, Ioan G. Bibicescu, un om bogat, personalitate culturala remarcabila a epocii sale, originar din localitatea invecinata, Cerneti, care n-a pregetat sa-si investeasca aproape intregul sau castig banesc de-o viata pentru infiintarea acestui asezamant de cultura, imperios necesa luminarii si prosperarii concetatenilor sai si nu numai. Cu circa 30.000 de volume la inceput, dar cu gospodari locali si angajati vrednici, intelepti si inimosi, aceasta zestre initiala a tot sporit, de-a lungul vremii, inzecindu-se pana in prezent, cand biblioteca are deschise mai multe sectii prin cartierele orasului, pentru a fi cat mai aproape de cititori, mai ales de scolile generale si liceele locale.
Pentru a tine pasul cu vremea, pe langa fondul de carte in continua imbogatire, au fost procurate si mijloace audeo-vizuale moderne, inclusiv calculatoare ce permit folosirea internetului, de asemenea abonamentele la principalele ziare si reviste, locale si centrale, preferate deopotriva de adulti si de pensionari. Sediul Bibliotecii a fost si este in impozantul edificiu al Teatrului Municipal, unde se mai afla si Casa Municipala de Cultura, sala de spectacole si o sala de cinematograf, alte institutii culturale judetene. E un merit al edililor de azi ai municipiului ca, in contextul a numeroase lucrari de reabilitare a strazilor si bulevardelor, a parcurilor si principalelor cladiri de institutii, blocuri, a stravechilor monumente si vestigii istorice, s-au gandit si la cladirea teatrului, procedandu-se la efectuarea unor ample lucrari de reparatii si infrumusetarea, prin care sa se redea maretia initiala a acestui edificiu unicat in intreaga Oltenie. A fost si motivul pentru care, in prezent, zestrea si activitatea Bibliotecii au fost stramutate temporar in alte spatii din oras, in majoritate apartinand tot respectivei institutii.
Si tot datorita acestui fapt, si festivitatile aniversare s-au derulat, in prima zi, la Casa Tineretului iar in cea de a doua, in sala de sedinte a Consiliului Popular Judetean, de fiecare data cu o participare numeroasa, nu numai a invitatilor, a autoritatilor locale, ci si a unui numeros public, inclusiv elevi si studenti, pensionari si alti iubitori ai cartii. Meritorii eforturile actualei conduceri a Bibliotecii, in frunte cu tanara directoare Raluca Graf, care a si prezentat un interesant istoric al institutiei precum si preocuparile actuale pentru atragerea unui numar mereu sporit de cititori, care sa devina prieteni ai cartii. Au fost nominalizati si onorati cu Diplome de Excelenta fosti directori, vechi angajati ai institutiei, reprezentanti ai autoritatilor locale, s-au transmis mesaje de felicitare si apreciere (inclusiv din partea "Observatorului" din Toronto), au avut loc lansari de carte, s-au facut donatii de carti (inclusiv din partea Bancii Nationale a Romaniei). Au onorat evenimentul, prin prezenta si cuvantul lor, scriitorii (si profesori universitari) Florea Firan (directorul Editurii si al revistei SCRISUL ROMANESC), George Sorescu (fratele mai mare al regretatului scriitor Marin Sorescu), care, impreuna cu scriitori mehedinteni reputati, au facut de asemenea lansari si donatii de carti.






Prof Florian Vladica    11/19/2011


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian