Consiliului Mondial National Roman
Protocol
Considerand ca a sosit momentul apropierii si consolidarii relatiilor interromane in cadrul societatii romanesti global distribuite, organizatiile semnatare ale acestui Document, au decis sa-si uneasca eforturile si resursele in cadrul Consiliului Mondial National Roman pentru a contribui la renasterea spiritului national, pastrarea identitatii nationale si recladirea unitatii neamului. Aceasta alianta avand caracter de consultare si coordonare este deschisa tuturor organizatiilor si asociatiilor legal constituite, mijloacelor de presa, radio si televiziune si va desfasura activitati: - in folosul intregii societati romanesti - pentru restructurarea fundamentala a relatiilor cu autoritatile romane pe baza respectului si recunoasterii actualei aliante ca una dintre fortele reprezentative a romanilor - pentru cresterea importantei si influentei natiunii romane in raport cu autoritatile nationale si organismele internationale, in conformitate cu principiile si scopurile din Anexa insotitoare, parte componenta a actualului Protocol. Pe baza experientei acumulate si a largirii prin aderarea de noi membri, se va convoca la o data ce va fi stabilita de comun acord, primul Congres care va definitiva si aproba Statutul de functionare, structura organizatorica definitiva si organele de conducere. ===================== Acesta este "Certificatul de Nastere" al CMR, document asupra caruia organizatiile fondatoare au cazut de acord si care, exact acum 11 ani, pe data de 27 Octombrie 2000, a fost transmis prin intermediul Internetului in intreaga lume, indemnandu-i pe romani sa-si dea mainile pentru unitate si pentru Reintregirea Romaniei. Oameni de mare tinuta au marcat destinul CMR, fie prin prezenta activa, directa,(profesorul Claude Matasa, profesorul Mircea Sabau, Constantin Tanase, Grigore Vieru, scriitorul Ion Dan ), fie prin suport nemijlocit si spiritual (Mitropolitul Petru al Basarabiei sau parintele Calciu). CMR a fost o rampa de lansare pentru unii tineri politicieni ai zilei de astazi (cum ar fi Eugen Tomac) si a fost un permanent factor de dialog cu lumea politica romaneasca cooperand in actiuni de interes national (Sandra Pralong, Titus Corlatean, Teodor Melescanu, Iurie Rosca, Vitalia Pavlicenco sau Vlad Cubreacov). CMR si-a adus aportul la intrarea Romaniei in NATO, dar si la alte actiuni in favoarea tarii noastre, meritele organizatiei fiind recunoscute la cel mai inalt nivel al Administratiei Romaniei. CMR a devenit un nume de rezonanta si de referinta, respectat si iubit de romanii-basarabeni. Astazi, la aniversarea celor 11 ani de existenta, in pofida unor incercari dramatice, de incertitudine, de caderi spectaculoase, de deceptii, dar si de reveniri, cred inca in destinul CMR, aceasta organizatie etalon, al carui ideal nu poate sa se stinga si al carui cuvant mai poate inca insemna ceva pentru societatea romaneasca.
Vreau sa multumesc tuturor celor care de-alungul anilor au fost alaturi in CMR, arzand pentru cauzele romanesti, trecand prin momente grele, dar avand puterea sa mearga inainte si sa se bucure de succesele pe care le-am realizat pentru Romania si pentru romani. Pastrez o pioasa si calda amintire, in timp ce o lacrima imi picura pe la coltul ochilor, pentru cei care astazi ne privesc din cer, dupa ce ne-au luminat viata si ne-au imbarbatat in momentele de cumpana: scriitorul Ion Dan, parintele Calciu, prof Mircea Sabau, poetul sufletului romanesc, Grigore Vieru, si prietenul meu, si al nostru, marele roman profesorul Claude Matasa.
CMR-ului nostru ii urez in numele tuturor celor pentru care a insemnat o parte din sufletul lor, din visul lor de renastere si implinire al natiunii, un calduros si sincer,
La Multi Ani!
27 Octombrie 2011
|
Mircea Popescu 10/27/2011 |
Contact: |
|
|