Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Canada s-a alăturat Convenției de la Haga

Pe 11 ianuarie 2024, Convenția de la Haga privind abolirea cerinței de legalizare pentru documentele publice străine, a intrat în vigoare în Canada. Convenția de la Haga este un tratat multilateral, scopul principal al căruia este să faciliteze circulația documentelor publice (de exemplu, certificate de naștere, procuri, diplome etc.) emise de o țară pentru a fi folosite în altă țară.

Spre exemplu, o procura pregatita in Canada pentru a fi folosita in România cade sub aceasta umbrela.
Implementarea Convenției de la Haga marchează un moment semnificativ pentru procesul de autentificare a documentelor legale din Canada. Fie că este vorba de certificate de naștere, procuri sau diplome, convenția își propune să eficientizeze procesul de autentificare pentru documentele emise de o țară și destinate utilizării în alta.

Înainte de 11 ianuarie 2024, Canada funcționa sub un sistem în care certificatele de autentificare erau emise pentru documentele care provin din orice parte a granițelor sale. Odată cu punerea în aplicare a Convenției de la Haga, Canada își asumă acum responsabilitatea de a emite apostile. Aceste apostile sunt acordate pentru documentele emise de Guvernul Canadei, precum și pentru cele emise de sau notarizate în Ontario.

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale sistemului cu apostila este capacitatea sa de a ocoli diferiți pași anterior necesari pentru acceptarea documentelor în țările unde convenția este aplicată. Acest lucru include eliminarea necesității de legalizare consulară de către oficiul consular al țării destinație (spre exemplu, nu mai este nevoie sa se legalizeze documentele la Consulatul Român din Toronto). Simplificarea adusă de procesul cu apostila se așteaptă să faciliteze în mare măsură acceptarea documentelor publice canadiene în peste 120 de țări care sunt semnatare ale convenției, care include România.

Când călătoriți sau lucrați în România, necesitatea apostilelor pentru a valida documentele publice devine primordială. Asadar, pentru documentele pregatite in Canada și folosite in România (ca de exemplu, procurile), este necesar un avocat bilingv care vorbește engleză și română pentru a înțelege și a traduce documentul necesar în conformitate cu cerințele de la Service Ontario pentru a obține o apostilă.

În lumina acestor schimbări, biroul nostru este pregătit să asiste cetățenii româno-canadieni în obținerea apostilelor pentru procurile românești necesare pentru reprezentarea în România. Fie că este vorba de colectarea pensiei, tranzacții imobiliare sau alte afaceri legale, oferim competență în engleză și română și suntem pe deplin echipați să vă ghidăm prin acest proces nou. Satisfacția dumneavoastră este prioritatea noastră, și ne angajăm să oferim un suport cuprinzător la fiecare pas al drumului.

VĂ RUGĂM SĂ REȚINEȚI CĂ CONȚINUTUL ACESTUI BLOG ESTE DOAR ÎN SCOPURI INFORMATIVE ȘI NU CONSTITUIE UN SFAT LEGAL.

Raluca M. Soica, BBA, CPA, CMA, JDBarrister & Solicitor Wills & Estates and Real Estate Lawyer
647.280.6497
raluca@rms-law.ca





Raluca M. Soica, BBA, CPA, CMA, JDBarrister & Solicitor Wills & Estates and Real Estate Lawyer    3/3/2024


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian