Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
De vorbă cu Marius Stan din Toronto despre grijile de părinte si despre preocupările si aptitudinile fiicei lor Andreea

Andreea Stan s-a născut in Februarie 17, 2006 la North York General Hospital, Toronto. A urmat cursurile școlii generale la Metamorphosis Greek Orthodox School în Toronto, după care a continuat studiile la liceul Saint Theresa of Lisieux Chatolic High School, unde este în clasa a 12-a.
Planuieste sa meargă la Western University, London, pt Medicine Science program, unde a aplicat si așteptă un răspuns.

Observatorul ; Care este menirea si cum privesti rolul de părinte Marius ?

Marius Stan : Ca orice părinte, încercăm să oferim o viata cât mai buna pt copiiilor noștri, o viață lipsită de grijile zilnice, dar în același timp nu o viata de rasfat, pt ca foarte ușor putem ajunge la ignoranță si de acolo nu mai este mult pt a trece in partea cealalta.
în mare masura pot sa spun ca am reușit, pt ca ambele fete sunt cuminti, focusate pe scoala si alte activități care le ajuta sa inteleaga sensul vieții.
La scoala a fost tot timpul în top 3 students. A obtinut si continua sa obțină note bune si să-și mențină o medie între 90 si 95% la toate materiile.
Cu un părinte Inginer venit dintr-o țara unde accentul se punea pe stiintele exacte, va dati seama ca am pus accent pe matematica. Chiar dacă rezultatele au fost pe măsura așteptărilor, pasiunea ei nu se indreapta catre partea reala ci mai mult catre partea umana.

Observatorul ; Cun reactioneaza Andreea la cele incercări ?

Marius Stan Pot sa spun ca Andreea este o fire foarte activa, care doreste sa aloce timpul catre diverse activitati. Ca si copil, a încercat multe activiătți extrascolare: ski (a început la 3 ani si 10 luni), dans, înot, volei, rugby, calarie. Cand a ajuns la calarie, timpul s-a oprit. Atunci a înțeles cu adevărat ca dragostea ei pt animale este pasiunea care-i umple sufletul de fericire si a decis sa facă tot ce poate sa stea în preajma lor.
Acasă, am avut si continuam sa avem un zoo, începând cu canari, papagali, pești, iepuri, pork de Guineea, caine, pisici, nu au facut decit sa o ajute să-și descopere pasiunea pt animale. Pot sa impartasesc un sin, atât eu cât si soția ne-am petrecut verile la casele bunicilor, în preajma animalelor si am acceptat ușor prezenta lor in casa noastra.
Anul trecut a fost 6 luni voluntar la un Animal Hospital în Thornhill, unde a participat la câteva intervenții medicale si planuieste sa continue în primăvara sa voluntarieze la același Animal Hospital.
Dar calaria a păstrat un loc aparte în inima ei si continua sa o faca.
În ultimii 7 ani a fost membră a clubului York Equestrian un a invatat sa calareasca si continua sa o facă si astăzi.

Observatorul ; Si rezultatele se văd ?!

Marius Stan ; O întâmplare adevărată cu Andreea si cum a ajuns ea sa castige o competiție de calarie.
într-o dimineață de primăvară o conduceam la scoala si Andreea ma-ntreaba dacă o las sa se înscrie la o competiție de calarie. ca si-n multe alte dati, primul răspuns a fost NU. pe langa faptul ca nu aveam timp alocat în acel weekend, trebuia plătită si o taxa de participare plus costum de concurs si toate acestea într-un timp scurt: 48h. la insistențele ei i-am zis ca dacă se ocupă sa sune, sa se inregistreze, sa gaseasca tot ce trebuie cumparat, am sa o ajut în timpul liber care-l aveam. timpul meu liber era aproape egal cu zero în acea perioada.
A sunat, i-au spus ca este prea tarziu ca toate locurile sunt ocupate. A doua zi dimineață, tot în drum spre scoala, m-au sunat sa-mi zica ca au un loc liber pt ca un alt copil a renuntat sa participe. într-un final s-a prezentat la competiție a doua zi, si din ultimul candidat inscris la concurs, a iesit o campioana. a castigat competitia la categoria ei de varsta, cistigind toate cele trei categorii din concurs. Perseverența, dragostea pt animale, compasiunea pt cei din jur, dorința de ajutorare sunt doar câteva din calitățile care le pot observa la Andreea.
Din păcate, fiind fata mea, poate fi numai o părere de părinte, si pot fi părtinitor.
Un lucru cert, pe care l-am împărtășit fetelor mele, este ca voi fi cel mai aprig critic al lor, astfel incat, atunci cand o să iasa în lumea largă, să le ajute să treacă mult mai ușor peste succesele sau insuccesele ce vor urma.

Observatorul ; Ce si doreste in continuarea Andreea ?

Marius Stan : Pentru viitor, își dorește sã ajungã o doctoritã de succes în Canada iar în timpul anului sã-și poatã aloca o lunã pe an pt a ajuta copii neajutorați în România, cât si animalele care au nevoie de ajutor.
Si tot pentru viitor vã propun sã continuam discutia despre preocupãrile si aptitudinile "mentorului" Andreei, si anume despre sora ei Maria Stan.

Observatorul - Iti multumim Marius pentru deschidere si pentru oportunitatea de a schimba idei, păreri cu alti părinti pe care ii asteptăm
cu interes la discutii de interes privind scoala, educatia, pasiuni, perspective, s.a.




Observatoul    1/27/2024


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian