Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Popasuri necesare

Viata românească, de câteva veacuri, a fost și este tulburată de un fenomen extrem de periculos;de trădarea,conștientă ori nu, a elitelor sau oricum a suprastructurilor intelectuale.Acestei tradari,prin mimetism,slugarnicie sau pur si simplu prostie s-au alaturat un numar mare de indeterminati intlectual,aventurieri sau pur si simplu ,fripturisti de un calibru sau altul. Aceasta categorie,”elita de mahala”,pseudo-intelectuali,mercenari de duzina alcatuiesc un grup cu totul dezgustator.Ei sunt cei pe care Alexander Solzhenitsyn i-a numit “obrazovanshchina” care inseamna,”pretins educati”.Sunt idivizi care au o parere eminenta de sine,se considera superiori tuturor celorlalti Romani si,in acelasi timp,dispretuiesc cu sete Neamul ,Traditia si Credinta lui.Acestia sunt Iude care sunt gata sa se vanda oricui.
De mai multe veacuri și încă mai exact de când au început să fie trimiși la școli “străine”,prea mulți dintre intelectuali au revenit hotărâți să schimbe viață și înțelegerea vieții românești cu “modele” de import. Până la un punct este posibil ca acești indivizi să fi fost de bună credință dar fără îndoială că în majoritatea lor ei au fost de rea credință și dușmani românismului în înțelesul de model existențial românesc,înțelegere românească a diferenței dintre bine și rău.Cel mai adesea promotorii “modelelor” de import au ales să insulte violent tradiția românească ,credință românească (și cu preferință Biserica Ortodoxă) și statornicia romaneasca.
Inca mai periculos,introducerea modelelor străine a fost calea sigură prin care subjugarea străină devenea nu numai posibilă ci direct necesară. Din fericire au continuat să persiste vocile adevărului,au continuat să răsune glasurile celor care auzeau autenticul românesc și voință lui nezdruncinată de a fi. A continuat sa existe ceeace, superb, Artur Silvestri a definit ca "Romania Tainica".Acești oameni de bine s-au izbit însă de o piedică și până la un punct, s-au lăsat prinși într-o cursa;cea a “izvoarelor”istorice.
Adeptii modelelor de import,”vandutii”, cu dibăcie satanică au stabilit reguli ale unui joc absurd și și-au arogat și dreptul de a schimbă regula jocului când le venea la îndemână. (Ca exemplu aș da doar împrejurarea că o catastrofă istorică, cucerirea romană, a fost prezentată ca “act de naștere” al Poporului Român ,că Biserica Ortodoxă a fost descrisă ca forță “reacționară”, că revoluția franceză a fost descrisă ca rețetă a fericirii,etc.,etc.) Consecvent cu această înțelegere anapoda, toate izvoarele apologetice române, scrierile de laudă aduse lui Traian, propaganda deșănțată a Imperiului și apoi scrierile apologetice despre “modelele” următoare au fost considerate ca “izvoare”istorice autentice , iar cele ce vesteau altceva au fost batjocorite și ignorate. Iar exemplele pot continuă până azi.Până în urmă cu vreo treizeci de ani “atacurile” se dădeau împortiva Bisericii Ortodoxe,Neamului Românesc și spre “lauda” ceausismului.Azi ,intelectuali de mucava,Organizații Ne Guvernamentale(de fapt oficine de influență ale demonizatului George Soros) și nefericiții care #rezist la te miri ce,”imbecilii utili” care umbla buimaci pe strada,condamnă Biserica Ortodoxă,Neamul Românesc și se închină la “globalism” și contra valorile lui. Așa cum spuneam oamenii de bine s-au lăsat prinși în această cursa și au încercat să răspundă în limitele unui joc fără reguli sau cu reguli care făceau cu neputință demonstrația lor. În atari împrejurări singura soluție este de a refuza “regula” absurdă și a folosi alt soi de “izvoare”. Iar aceste izvoare sunt foarte la indemana.
In primul rând realitatea vie,faptul că Românii, ca fire ,sunt altfel decât cei descriși în “modelele” vandutilor,faptul că după persecuții salbatece,fără precedent în istoria românească,Neamul a rămas Ortodox,Dreptmaritor.
Urmeaza apoi flagranta diferența între forma impusă și cea reală,organică. Orice hotar sătesc ne va arăta starea antitetică între formă și fond.Una sunt drumurile din vechi ale satelor si drumurile “noi” aruncate de stapanirile vremelnice,formele fara fond.
Iar izvoarele care trebuiesc folosite sunt tradiția și tradiția fruntașilor spirituali ai Neamului. Așa sunt Viețile Sfinților Români, viețile călugărilor îmbunătățiți încă în viață, relatările preoților și cantorilor bisericești, care sunt tradiție vie,din om în om, din vremi imemoriale,etc. Dacă vom cerceta aceste izvoare vom vedea că “modelele” impuse nu sunt decât vopsea ieftină care stă nepotrivit peste un trup viu,autentic, nemuritor:Neamul Romanesc,ieri,azi,intotdeauna.

Alexandru Nemoianu
Istoric
USA Michigan





Alexandru Nemoianu    1/18/2024


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian