Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Lumea Culorilor - Peach Fuzz, culoarea anului 2024

Institutul de Culori „Pantone” – autoritate mondială în domeniul culorilor a ales recent culoarea anului 2024. Aceasta este ”Peach Fuzz”- PANTONE 13-1023 -, o nuanță de portocaliu-roz, catifelată de piersică, blândă, senzuală și emoționantă, o culoare strălucitoare, plină de căldură și eleganță, modernă.
Potrivit Leatrice Eiseman - director executiv al Pantone, culoarea anului 2024 este menită să reprezinte „dorința noastră de a ne îngrji pe noi înșine dar și pe ceilalți”, iar „spiritul ei cuprinzător îmbogățește mintea, corpul și sufletul”, este „o nuanță care rezonează cu compasiunea, oferă o îmbrățișare tactilă și leagă fără efort tânărul cu atemporalul” !
Vicepreședintele Companiei, dl. Laurie Pressman, adaugă că „într-un moment de tulburare în multe aspecte ale vieților noastre, nevoia de îngrijire, empatie și compasiune a devenit mai puternică încât „avem nevoie de o culoare a cărei lumină delicată și prezență aeriană ne ridică în viitor”.
In prezent, Culoarea anului Pantone a devenit o instituție care a început din anul 2000 să declare anual culoarea specifică. Patruzeci de experți din întreaga lume decid trendul culorii dictat de Pantone, aceștia fiind oameni de specialitate care au un nume și desfășoară o muncă grea pentru a lua această decizie. Această alegere nu este doar o simplă decizie de design, ci și o reprezentare a stării culturale actuale. Culoarea anului a fost aleasă în final dintr-un paletar de culori propuse pentru vara 2024 printre care și Orangeade, Mint, Chambray Blue, Rooibos Tea, Watercress, Desert Flower, Pastel Lilac, Marlin, Lemon Drop, Capri. Au mai fost și alte propuneri : brandul Sherwin-Williams de exemplu a propus culoarea „Persimmon”, o nuanță caldă, derivată din arămiul specific teracotei. In contrast cu aceasta, marca Dutch Boy a propus culoarea „Ironside” inspirată de tonurile închise ale măslinelor verzi. Compania Behr Paint a creat „Cracked Pepper” o nuanță asemănătoare cu cea a piperului negru, iar Glidden Paint by PPG a propus culoarea „Limitless” inspirată de tonurile luminoase și de nuanțele aurii ale mierii.
Culorile anilor din ultimii 5 ani au fost : Living coral - o nuanță de portocaliu-piersică în 2019, Albastrul clasic - o nuanță fără vârstă în 2020, Gri suprem & Ultimate Gray+Galben iluminat - două nuanțe care se completează reciproc în 2021, Very Pery - o nuanță de albastru cu un subton viu de roșu violet în 2022, și Viva Magenta - o nuanță între roșu și albastru în 2023.
Dacă deja ne gândim la noua culoarea a acestui an, în ceea ce privește locuința, fie să optăm pentru piese noi de mobilier în noua nuanță, fie aducând anumite accente în locuința precum o vază, o noptieră sau un obiect de decor în culoarea Peach Fuzz, care ne va oferi căldura și ne va bucura privirea.
Doamnele și domnișoarele, cititoare ale acestor rânduri, pentru a se alinia înca din aceasta lună la culoarea anului, e suficient să cumpere cîteva piese sau accesorii în culoarea anului 2024, precum o eșarfă, o poșetă sau cureaua ceasului, care vor fi discrete, dar suficient de potrivite pentru orice outfit. Puteți alege să purtați Peach Fuzz pe unghii, pentru o manichiură elegantă și finuță. Unii psihologi consideră că dacă vor avea asupra lor cât mai multe obiecte în culoarea anului respectiv, se vor bucura de energie bună.
In încheiere este de menționat că încă de la prima ediție în anul 2000, când „Albastrul Ceruleum” a fost desemnată culoarea anului, Pantone a ales în fiecare an nuanța pentru a oglindi spiritul și aspirațiile societății. Anul 2024 marchează cea de-a 25-a aniversare a decretării de către Pantone Color Institute a unei culori a anului. În acest context, Peach Fuzz devine o punte între estetica culorilor și evoluția culturii globale.
Să vă fie anul roditor în gândire, creație, bun și catifelat ca și Peach Fuzz !


arh. Ion Constantinescu - Toronto






arh. Ion Constantinescu    1/15/2024


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian