Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Ziua României, sărbătorită la Vancouver

Bucuria si mândria românilor din comunitate pentru a sărbători Ziua Națională a României s-a împletit armonios cu implicarea, dăruirea și dragostea față de România a doamnei Alice Vasile, fondatoarea Cercului Alice@ Friends, neobosită promotoare a culturii române, care a organizat, în ziua de 1 Decembrie 2023, o seară aniversară, cu peste 30 de români, uniți în cuget și-n simțiri, la un restaurant îndrăgit de mulți europeni, în special de către români.

Pentru că doamna Alice Vasile este un bun organizator, pentru ca este un bun comunicator, a reușit ca această zi aniversară a României să fie una măreață. Pregătirea evenimentului, felicitarile și cadourile oferite invitaților, sala restaurantului decorată în culorile tricolorului, jocurile de societate, tortul aniversar, toate acestea pregatite cu efort, cu pasiune au reușit să încalzească ambianța, să ne simțim „musafiri răsfățați”. Pentru ca Ziua Națională a României parcă deschide calea sărbătorilor de iarnă, invitații au primit și câteva simboluri tradiționale românești. Un cadou atipic, care este o tradiție foarte veche pe meleagurile noastre, a fost oferit fiecărei familii participante. Este vorba despre o cutiuță cu grâu, care a fost pus la încolțit de către doamna Alice, chiar în Ziua de Sfântul Andrei. Credința populară este că punerea grâului la încolțit în Ziua de Sfântul Andrei este un simbol al belșugului și prosperității pentru anul ce urmează. Dacă grâul crește des și înalt, va fi un an rodnic. Frumoasă întelepciunea și tradiția noastră populară, nu-i așa?

Ei bine, de-a lungul celor 4 ore, sărbătoarea românilor a confirmat, dacă mai era cazul, ca noi, românii, avem o legătura tainică, un fir conducător care ne unește pe toți cei din străinatate, și acesta este dorul de țară. Ca un alin al dorului de acasă, programul serii festive a cuprins o serie de cântece patriotice românești, recitaluri de poezii, dansuri populare, iar mulți dintre participanți au îmbracat frumoasele costume populare românești.

Adunați într-o unitate de gând, simțire și bucurie, muzica patriotică ne-a dat un sentiment înalțător, care poate fi considerat terapia sufletului românesc. Cu toții am fredonat un cunoscut cântec patriotic „Acasă-i România”. Și, da, „acasă” este locul unde ne sunt rădăcinile, iar cand spunem „România” avem în față cel mai frumos și mai cald loc de pe pământ. Mulți dintre noi și-au adus aminte de cei dragi rămași acasă și de locurile din care au plecat. La final, printre lacrimi, am strigat cu toții „La Mulți Ani, România!”.

Ei bine, acest tip de întâlnire propune o incursiune de suflet ce parcă se dorește a fi povață și înțelepciune de viață, care-și trage seva din filonul ancestral al neamului nostru… și așa cum ne-ar fi povățuit bătrânii noștri, e bine să ne aducem aminte cu respect de ceea ce este cu adevărat prețios și să nu ne lăsăm orbiți de colbul cel iscat de vânturi efemere.

Ție, Românie, îți doresc să fii mandră de fiii tăi, să fii bună cu ei, să le aduci un An Nou Bun, cu sănătate!
Îți doresc belșug, pace și bunăstare, copilași zâmbăreti și sănătosi, îmbrăcați bine și educați și mai bine, bătrânei la adăpost care să trăiescă fără frica frigului, a bolii, a singurătații și nepăsării.

„Într-o ţară aşa de frumoasă, cu un trecut aşa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deştept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie şi cum să nu-ţi ridici fruntea, ca falnicii strămoşi de odinioară, mândru că poţi spune: Sunt român!

A fost o seară în care toți am spus cu mândrie: Noi suntem români!


pentru Observatorul,
Dorina Cornelia Aldea - Vancouver




Dorina Cornelia Aldea    12/14/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian