Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Ziua României la Kitchener - Ontario

De 15 ani asociația ARTA organizează Ziua României cu fast, patriotism și entuziasm. ARTA, o asociație not for profit, este ca mai longevivă asociație din Ontario care promovează valorile românești pe plaiuri canadiene. Ziua României ne-a unit pe toți românii din împrejurimi, am avut oaspeți din Hamilton, Toronto, Guelph, Milton, Puslinch, Cambridge. Așa cum românii vin la Alba, românii din împrejurimi vin să sărbătorească Ziua României la Kitchener.

Pe 25 noiembrie a avut loc celebrarea zilei naționale, la care au participat 160 de persoane și peste 30 de dansatori, artiști, cântăreți. Sala a fost ca un ocean de culori tricolore, steaguri, straie romanești. Până și meniul a fost personalizat, făcut special pentru români, renumitele sărmăluțe în foi de varză.

Seara a debutat cu un moment artistic « Vin romani, la Alba iar « pe muzica lui Mariana Anghel, cu pâine și cu sare, în aplauzele persistente ale publicului. Drapelele României, Canadei, Comunitatea europeană, Moldova au fost vedetele marșului.

Annamaria Toma ne-a încântat cu vocea ei surprinzătoare cu cântecul patriotic « Treceri batalioane romanii Carpații ». Simon Ciobanu, un muzician de excepție ne-a cântat câteva melodii la taragot.

Programul artistic bogat și variat a fost susținut de ansamblurile ARTA, Doina din Hamilton și Hora. Un medalion de cântece românești a fost realizat de cântărețul Alex Pascu.

Un tânăr pictor de origine română, Nicolas Martalog, student la Universitatea din Waterloo și-a expus câteva dintre creațiile lui în sala evenimentului.

Este o tradiție la ARTA să evidențieze oameni care s-au implicat în comunitatea românească. Anul acesta premiul i-a revenit dlui Liviu Bejan de la Surnet Insurance, unul dintre susținătorii asociației și cel mai generos sponsor.

Numeroase premii de participare donate de oamenii de afaceri din K-W au fost trase la sorți invitaților. Călin și Radu Toma de la Carto Wines Collections a oferit doua coșuri cu vinuri românești alese, Cristina Pavel de la Crema Pastry ne-a donat un colac și 6 platouri cu delicioase prăjituri românești. Simona Russu, o coafeza cu peste 25 ani experiență a oferit un gift certificate pentru o coafură, Paulina Popescu, scriitoarea noastră locală a dăruit 3 dintre cărțile ei. Flav Onsen, Laura Munroe-Onsen si Radu Nicolici de la Royal LePage au oferit câte un calendar participanților. Constantin Lazar a sponsorizat evenimentul cu doua lămpi fluorescente. Enza Braga Mortage agent a oferit un gift certificate. Nicoleta Coman a oferit 3 gift certificate pentru masaj. Radu Secășan de la Agenda Românească a fost fotograful serii.

Petrecerea a durat până la miezul nopții pentru că romanii știu să se distreze bine. Sărbătoarea Zilei României la Kitchener a devenit o tradiție.
Cei care au cumpărat bilete la acest eveniment au încurajat asociația pentru a organiza evenimente remarcabile pentru comunitate. Mulțumim tuturor pentru participare.





Paulina Popescu    11/27/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian