Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Întâlnirile JTI cu Ballets Jazz de Montréal - „Dance Me”, o plimbare cu Leonard Cohen

Vă invităm la o plimbare cu marele poet și compozitor, pe ninsoare, ploaie, soare sau primăvara care vine cu speranța”, a declarat astăzi Alexandra Damiani, Director Artistic al Ballets Jazz Montréal (BJM), la conferința de presă organizată pentru a anunța cea de-a XXIV-a ediție a Întâlnirilor JTI. În acest an, compania canadiană Ballets Jazz Montréal va prezenta spectacolul Dance Me, pe muzica lui Leonard Cohen.

Ballets Jazz Montréal detine drepturi de difuzare a spectacolului pe cinci ani, perioadă care se apropie de final. Ca urmare, Dance Me va mai putea fi văzut doar pe 16 noiembrie, dată pentru care spectacolul e sold out și pe 17 noiembrie, pentru care mai există doar câteva bilete pe eventim.ro.
„Ballets Jazz Montréal aniversează 50 de ani, iar JTI împlinește 30 de ani. Suntem parte din ceea ce s-a întâmplat bun după 1990. Inclusiv în privința valorilor, pentru că asociem JTI cu libertatea, cu binele și cu frumosul. Împreună cu dl. Valerian Mareș și cu Silvia Ghiață, partenerii noștri de cursă lungă, dorim să organizăm în continuare acest eveniment și vă invităm de pe acum la cea de-a XXV-a ediție aniversară a Întâlnirilor JTI, la București și Sibiu, în cadrul FITS 2024”, a precizat Gilda Lazăr, Director JTI.
Compania canadiană se adresează unui public larg, reușind să îmbine arta și divertismentul și susținând turnee pe scene de prestigiu din întreaga lume. Potrivit directorului artistic BJM, dansatorii companiei canadiene impresionează de fiecare dată prin tehnică, senzualitate, frumusețe, dinamică, generozitate. Pentru Dance Me au lucrat trei coregrafi de renume, care deși au avut viziuni diferite, au creat un spectacol unitar. „Andonis Foniadakis s-a concentrat pe dinamism, punând în contrast dansul cu muzica, Ihsan Rustem a adus povestea în prim plan, încercând să afle de ce și când a compus Leonard Cohen, iar Annabelle Lopez Ochoa a surprins emoția. Eric Jean a venit cu o tușă de simplitate, care aduce magie spectacolului. De fiecare dată când prezentăm Dance Me, simțim că Leonard Cohen este alături de noi, trecând prin scenă cu silueta, pălăria și impermeabilul său inconfundabil”, a adăugat Alexandra Damiani.
Fiți alături de Întâlnirile JTI și Ballets Jazz Montréal! Doar în această seară și mâine, pe scena Teatrului Național București.

Inaugurate în anul 2000 de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, Întâlnirile JTI au fost dedicate îndeosebi dansului, găzduind coregrafi și trupe celebre, printre care Nacho Duato și Compania Nacional De Danza, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theater, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem și Russell Maliphant, Gigi Căciuleanu și Baletul Național din Chile, Alonzo King Lines Ballet, Vortice Dance Company, Maria Pagés și Sidi Larbi Cherkaoui, Akram Khan Company, Quartet Gala-Mats Ek, Ana Laguna, Susanne Linke și Dominique Mercy, în 2017 Noism, cea mai importantă companie de dans contemporan din Japonia, în 2018 compania de dans Martha Graham, iar în 2019 compania IT Dansa, din cadrul Institutului de Teatru din Barcelona. Întâlnirile JTI din 2020 și 2021 au fost amânate din cauza pandemiei desfășurându-se cu un decalaj de un an. Ediția din 2020, care a avut loc în 2021 i-a avut ca invitați pe Wynton Marsalis, cel mai mare trompetist contemporan și Jazz at Lincoln Center Orchestra. În 2022, compania de dans Jean-Claude Gallotta a prezentat My Ladies Rock la București și Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, iar Aterballetto, cea mai mare companie italiană de dans a prezentat Don Juan.

Întâlnirile JTI cu Ballets Jazz de Montréal sunt organizate ca de obicei de Fundația Art Production, beneficiind de consilierea artistică a Silviei Ghiață.





Liliana Popa    11/17/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian