Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Radio România 95

România aniversează 95 de ani de când intră în casele ascultătorilor, aproape un secol de când prestigioasa instituție publică reflectă cele mai importante evenimente. La 1 noiembrie 1928 a avut loc difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio al Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, instituție cunoscută în prezent sub numele de brand Radio România.

Ca o concretizare a misiunii de promovare a culturii asumate de radioul public, dirijorul și compozitorul Mihail Jora a înființat în același an 1928 Orchestra Radio, astăzi Orchestra Națională Radio, care sărbătorește așadar aceeași frumoasă vârstă.

În acest an, concertul aniversar prezentat de Orchestra Națională Radio va avea loc vineri, pe 3 noiembrie 2023, de la 19.00, la Sala Radio, și îl va avea ca solist pe apreciatul violonist Alexandru Tomescu. Acesta va interpreta Concertul în Re major pentru vioară și orchestră de Ceaikovski. Celebra lucrare a reprezentat sursa de inspirație a peliculei cinematografice Concertul (2009), în regia lui Radu Mihăileanu.

Concertul aniversar va fi dirijat de muzicianul britanic Rumon Gamba. Seara se va deschide cu Preludiu simfonic de Ion Dumitrescu și se va încheia cu Simfonia nr. 6, „Pastorala” de Beethoven, partitură ce redă dragostea compozitorului pentru natură, pentru lungile plimbări la țară, departe de viața citadină a Vienei în care și-a petrecut aproape întreaga existență.

Absolvent al Academiei Regale de Muzică din Londra, Rumon Gamba a colaborat cu celebra BBC Philharmonic (ca dirijor asistent și ulterior ca dirijor asociat). Activitatea sa se derulează cu precădere în țările nordice, unde astăzi este dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Oulu – Finlanda.

Editura Casa Radio celebrează Ziua Radioului prin două momente speciale ce vor avea loc în foaierul central al Sălii Radio, în pauza și la finalul acestui eveniment. În pauza concertului, vor fi prezentate publicului două albume recent apărute ce ilustrează, muzical, trecutul și prezentul artistic al instituției: Mihail Jora – Muzică de balet, CD dedicat primului director muzical al Radiodifuziunii Române, Alexandru Tomescu – vioara Stradivarius Elder-Voicu și Sînziana Mircea – pian. Beethoven, Brahms, Enescu. Alexandru Tomescu este solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio România;

Lansarea celor două albume va avea loc cu participarea pianistei Ilinca Dumitrescu, o ferventă promotoare a creației lui Mihail Jora, și a solistului serii, violonistul Alexandru Tomescu. Cei doi muzicieni vor oferi apoi publicului, la finalul concertului, o sesiune de autografe, pe albumele lansate.

Concertul va fi transmis live pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical și live, pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.

Comunicat al Radio România




Comunicat al Radio România    11/3/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian