Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestinã
Note de carierã
Condeie din diasporã
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouã
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastrã
Traditii
Limba noastrã
Lumea în care trãim
Pagini despre stiintã si tehnicã
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhiv� 2024
Articole Arhiv� 2023
Articole Arhiv� 2022
Articole Arhiv� 2021
Articole Arhiv� 2020
Articole Arhiv� 2019
Articole Arhiv� 2018
Articole Arhiv� 2017
Articole Arhiv� 2016
Articole Arhiv� 2015
Articole Arhiv� 2014
Articole Arhiv� 2013
Articole Arhiv� 2012
Articole Arhiv� 2011
Articole Arhiv� 2010
Articole Arhiv� 2009
Articole Arhiv� 2008
Articole Arhiv� 2007
Articole Arhiv� 2006
Articole Arhiv� 2005
Articole Arhiv� 2004
Articole Arhiv� 2003
Articole Arhiv� 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Aniversarea de 5 ani a Grupului Socio-Cultural ALICE & FRIENDS CIRCLE™ din Vancouver

Joi, 4 mai 2023, s-au implinit 5 ani de cand, la initiativa doamnei Alice Vasile, o romanca inimoasa, a rasarit pe pamant canadian, in comunitatea romanilor-canadieni din Vancouver “Cercul Alice & Friends” care este un grup elitist, format din oameni drepti si sinceri, iubitori ai Romaniei si valorilor sale intelectuale, cu respect fata de Canada, tara care i-a primit cu bratele deschise si le-a permis a se implini drept cetateni de baza si reprezentativi ale acestor vremuri si pe aceste meleaguri.
Timp de 5 ani, in ciuda vremurilor pe care le-am trait, Cercul a avut o activitate continua, diversa si activa, iar in perioada de austeritate sociala (datorita pandemiei) noi am continuat sa relationam, folosind metodele pe care tehnologia ni le pune la dispozitie, iar subiectele discutate la aceste nenumarate intalniri socio-culturale, sunt teme de actualitate si extrem de interesante, unde gasim frumosul, sensibilitatea sufleteascã a versului si prozei romanesti, datini si obiceiuri populare romanesti. Aici au fost omagiate personalitati marcante din istoria poporului roman, a unor scriitori de seama, artisti, oameni de stiinta si cultura, alte personaje importante care au marcat evolutia Romaniei, precum si operele, mesajele și pildele acestora, care au aratat dragostea fata de neam si tara.
Ca si aniversarea zilei de nastere a unei persoane, aniversarea unui eveniment cum este acesta care a dat nastere Cercului ”Alice & Friends” a fost un moment de sarbatoare iar aceasta sarbatoare semnifica un moment de retrospectiva si perspectiva, de recunostinta si planuri de viitor.
Ei bine, acum este momentul sa aduc multumiri tuturor membrilor activi si fideli ai acestui Cerc care au contribuit la mentinerea si dezvoltarea lui cat si celor mai noi membrii.
Usa Cercului este deschisa pentru toti cei care gandesc si simt romaneste.
Venirea unui nou membru in Cercul nostru este benefica pentru grup, intrucat fiecare aduce o noua viziune si experienta si asa cum imi place mie sa spun, cele mai frumoase calatorii sunt impreuna si tot impreuna vom reusi sa continuam acest proiect care a devenit o emblema a comunitatii. Asadar, bun venit, doamnelor!
Seara a trecut repede, plina de veselie, buna dispozitie, iar bucuria revederii “face to face” a fost simtita ca o binecuvantare.
Fesitivitatea s-a incheiat cu o masa prieteneasca unde am ciocnit o cupa de sampanie ”aurul galben” care ramane bautura consumata la evenimente importante din viata oamenilor, urandu-i “Cercului” nostru viata lunga, cu un viitor stralucit, cu oameni frumosi la trup, minte si spirit!
Asadar, “Alice & Friends” merita pretuirea de rigoare, fiind un liant care aduce armonie, curaj, incredere, pentru noi proiecte benefice celor din comunitatea romanilor-canadieni din Vancouver si nu numai. Acest Cerc Literar, fondat si condus de doamna Alice Vasile, este unul unic. Prin activitatea lui este o punte de legatura cu patria mama si consider ca si noi, romanii din diaspora, avem obligatia si datoria de a ne cinsti limba si neamul, identitatea si patrimoniul nostru cultural, demonstrandu-ne verticalitatea si patriotismul, oriunde ne-am afla.
Doamna Alice, pe aceasta cale, in aceasta zi aniversara, iti doresc ca toate proiectele de viitor pe care ti le-ai propus sa se implineasca si sa-ti aduca succesul binemeritat, iar prin munca ta sa aratam intregii lumi adevaratele comori spirituale ale poporului roman.
Iti doresc sa fii fericita, sa ne aduci mereu bucurii prin munca ta, sa fii inconjurata de prieteni loiali si sinceri pentru ca – „O viata fara prieteni este ca viata fara soare” – spune un proverb german.


Dorina Aldea    5/19/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian