Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2023
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Start la înscrieri pentru ”Taberele ARC” 2023 – peste 5 000 de tineri români care trăiesc în afara țării sunt așteptați în șase locații pitorești din România

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în colaborare cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sportului, anunță lansarea celei de a XIV-a ediții a Programului de Tabere ARC, destinat elevilor și tinerilor români din diaspora și din comunitățile istorice.
“Sunt bucuros că lansăm Programul ”Taberele ARC” pentru anul 2023, derulat sub egida marii personalități a lui Dimitrie Onciul, un proiect pe care echipa Departamentului pentru Românii de Pretutindeni îl pregătește cu mult suflet pentru tinerii din afara țării. Am ajuns la cea de a XIV-a ediție, cea mai amplă de până acum, luând în considerare numărul de tineri care vor beneficia de o experiență de neuitat în țara mam㠖 nu mai puțin de 5 000.
Suntem alături de toți românii din diaspora și din comunitățile istorice, dar noua generație are nevoie de o atenție specială. Pentru a păstra vie legătura dintre acești tineri și patrie trebuie să facem tot ce putem să îi învățăm lucrurile importante despre cultura, istoria și tradițiile noastre. Când reușim să facem acest lucru în limba română și în mijlocul peisajelor unice din țară este cu atât mai bine.
Sper ca tinerii să se bucure de perioada pe care urmează să o petreacă în România și de toate activitățile educative, culturale și sportive pe care le-am pregătit pentru ei.
Mulțumesc Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerului Sportului pentru sprijinul acordat în organizarea acestui program”, a declarat secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu.
Prin intermediul Taberelor ARC, participanții vor lua parte la o serie de activități prin care să redescopere România, să-și exerseze abilitățile de comunicare în limba română și să-și îmbogățească cunoștințele de cultură și civilizație românească.
Taberele ARC 2023 se vor desfășura în perioada iulie –august, în serii consecutive de câte șapte zile, în următoarele locații:
- Oglinzi, jud. Neamț, în perioada 03 iulie - 21 august 2023;
- Sângeorz-Băi, jud. Bistrița-Năsăud, în perioada 03 iulie - 28 august 2023;
- Sulina, jud. Tulcea, în perioada 03 iulie - 28 august 2023;
- Codrii de Aramă, jud. Botoșani, în perioadele 03 iulie – 31 iulie 2023 și 14 august- 28 august 2023;
- Căprioara, jud. Hunedoara, în perioada 03 iulie - 07 august 2023;
- Săcelu, jud. Gorj, în perioada, 03 iulie - 07 august 2023.
Organizatorii vor suporta cheltuielile de cazare și masă pentru toți participanții din cele șase tabere. De asemenea, DRP va organiza și va suporta transportul pentru participanții din comunitățile istorice, precum și cheltuielile de transport din București până la tabere și retur pentru grupurile participante din diaspora.
Înscrierile românilor din diaspora se pot face până la data de 11 mai 2023, la misiunile diplomatice sau direct la DRP, la următoarea adresă de e-mail taberearc@dprp.gov.ro.
Toate detaliile privind condițiile de înscriere și criteriile de selecție sunt disponibile în anunțul de pe site-ul DRP, aici: https://dprp.gov.ro/web/comunicate/anunt-privind-organizarea-programului-de-tabere-arc-2023-romania/ .
Pentru locurile alocate participanților din comunitățile istorice, înscrierea este realizată cu ajutorul misiunilor diplomatice și al mediului asociativ.
***
Comunicatul de presă este disponibil și pe site-ul DRP, aici: https://dprp.gov.ro/web/comunicate/start-la-inscrieri-pentru-taberele-arc-2023-peste-5-000-de-tineri-romani-care-traiesc-in-afara-tarii-sunt-asteptati-in-sase-locatii-pitoresti-din-romania/ .

Cu stimă,
Echipa de comunicare a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Echipa de comunicare D R P    4/28/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian