Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestinã
Note de carierã
Condeie din diasporã
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouã
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastrã
Traditii
Limba noastrã
Lumea în care trãim
Pagini despre stiintã si tehnicã
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhiv� 2024
Articole Arhiv� 2023
Articole Arhiv� 2022
Articole Arhiv� 2021
Articole Arhiv� 2020
Articole Arhiv� 2019
Articole Arhiv� 2018
Articole Arhiv� 2017
Articole Arhiv� 2016
Articole Arhiv� 2015
Articole Arhiv� 2014
Articole Arhiv� 2013
Articole Arhiv� 2012
Articole Arhiv� 2011
Articole Arhiv� 2010
Articole Arhiv� 2009
Articole Arhiv� 2008
Articole Arhiv� 2007
Articole Arhiv� 2006
Articole Arhiv� 2005
Articole Arhiv� 2004
Articole Arhiv� 2003
Articole Arhiv� 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Bucurie sa ma revad cu un drag coleg de al meu din copilarie dupa 25 de ani , aici in Toronto

Claudia V - Sunt foarte emotionata dar, mai mult decat toate, exaltata de bucurie sa ma revad cu un drag coleg de al meu din copilarie dupa 25 de ani.

Observatorul - Cine a initiat intalnirea ?

Claudia V - Am fost contactata de fostul meu coleg si bunul meu prieten Calin M. Am fost colegi la Ansamblul Cununita din Satu Mare, unde am activat impreuna multa vreme inca din anii de liceu.
Cu acest ansamblu am avut deosebita placere sa participam la numeroase spectacole si turnee cu mult succes nu numai in Romania, dar si in multe orase din Europa, Statele Unite ale Americii si Canada. Am avut multe inregistrari la studiourile Televiziunii Romane din Bucuresti pana in anul 1995. Spectacolele noastre au fost in todeauna acompaniate pe toate scenele de multi mari artisti ai folclorului romanesc, printre care, doar ca sa-i enumar pe cativa, au fost: Nicolae Muresan, Nicolae Sabau, Dumitru Farcas, Nicolae Furdui Iancu, Sofia Vicoveanca etc.

Observatorul - Cum v ati regasit?

Claudia V - Anul trecut in Decembrie, a sunat telefonul si, pentru o secunda, am vazut numele afisat pe ecran. M-am trezit vorbind singura: Ce? Cine!? Calin!? Si fara sa mai continui cu intrebarile, tremurand de emotii, am raspuns. El, foarte elegant, intr-un mod placut si politicos, asa cum il stiam din todeauna, s-a prezentat pe scurt si a intrebat: Claudia? I-am raspuns: Daaa!!! Sunt eu! Cum ai dat de mine, mai baiatule?! Nu pot sa cred ca te aud…. I-am explicat pe scurt ca pe moment nu puteam vorbi, dar i-am cerut sa continuam convorbirea peste scurt timp…si asa a si fost…

Observatorul - Cum s a desfasurat intalnirea?

Claudia V - Asta va urma…cat de curand…
Nu ne-am vazut inca, cu toate ca de-abia asteptam fiecare. Intamplarea face ca tocmai pe 26 februarie, 1995 ne-am facut intrarea peste ocean in Statele Unite, in New York, iar intalnirea noastra acum va avea loc tocmai in weekendul acesta, pe 25 februarie.

Observatorul - Cati membrii ai ansamblului va veti intalni la reuniunea de dupa 25 de ani?

Claudia V - Dupa ultimul nostru turneu din Statele Unite si Canada din februarie si martie 1995, opt membrii ai ansamblului am decis sa nu ne mai intoarcem in Romania. Dintre cei opt care am ramas in Canada, patru fete si patru baieti - interesanta simetria, dar pur si simplu asa s-a nimerit, trei fete si un baiat au ramas in Montreal, iar trei baieti si o fata au ramas in Hamilton. Eu sunt fata care a ramas in Hamilton, cea mai mica si cea mai rasfatata de toti colegii mei din ansamblu. Chiar toti colegii mei mi-au dovedit asta de fiecare data prin toate locurile pe unde am fost si la toate spectacolele pe care le-am dat. Aveau atata grija de mine si rasfatul lor nu il voi putea uita niciodata, cu toate ca existau si peste zece ani diferente de varste intre noi, fara sa mentionez membrii orchestrei si alti interpreti. Ma simteam un copil, motiv pentru care pe vremea aceea in 1995, ramanerea mea aici in Canada a fost dificila…dar asta este o alta poveste, cu multe alte detalii interesante.

Observatorul - Cine te va insoti?

Claudia V - Familia mea draga! Nu creadeam vreodata ca aici imi voi creste radacini si sa dau muguri unei noi generatii.
Sunt o mama foarte fericita si mandra de realizarile mele. Am doi baieti minunati, Daniel de 14 ani si micutul meu Victor de 9 ani, care ma tin in priza cu activitatile lor incarcate. Toate astea alaturi de cel mai minunat om de langa mine, sotul meu Iulian si un tata de la care nu as putea cere mai multe de cate face el pentru noi toti. Eu si familia mea suntem foarte dornici sa-i cunoastem pe Calin si familia lui.

Observatorul - Care este elementul surpriza al intalnirii?

Claudia V - Calin m-a gasit, iar eu vin cu surpriza. El nu stie inca, dar va fi cu noi si persoana care ne-a schimbat destinul. Surpriza mea pentru Calin este sa o aduc cu mine pe Carmen P. la aceasta intalnire mult asteptata. Nu am cum sa nu o mentionez pe Carmen, care a fost “complicele” ramanerii mele aici in Canada, cea care m-a convins sa raman si care ne-a oferit casa tuturor celor patru care am ramas in Hamilton din momentul ramanerii noastre. Eu in continuare am fost rasfatata de aceasta doamna scumpa si draga mie, care mi-a oferit dormitorul alaturi de copilasii ei si care m-a tratat ca pe un membru al familiei ei inca din prima zi.
Desi Carmen si sotul ei Tibi, care din pacate nu mai este printre cei vii de noua ani, mereu faceau glume spunand ca eu sunt ca si copilul lor si oricand as avea vreo problema pot sa contez pe ajutorul lor. Aceasta familie minunata cu ce doi copilasi ai lor si bunica copiilor ne-au oferit casa lor, si, nu in ultimul rand, mentionez toate cele cu care ne-au ajutat, caldura lor sufleteasca si ajutorul lor sa ne incepem o viata noua. Acesta a fost un moment important cand viata noastra a luat deja o alta traiectorie la care nici macar nu puteam visa inainte.

Observatorul - Ce te astepti de la intalnirea care urmeaza?

Claudia V - Deci, la inceput sunt sigura ca o sa ma copleseasca emotiile reintalnirii, inundata de multe lacrimi de bucurie. Altfel nu se poate.
In primul rand incerc sa mi-i imaginez pe Calin si pe sotia lui, Irina, pe care o cunosc inca din Romania, cum s-au schimbat dupa atatia ani. Sunt sigura ca si ei se gandesc la fel despre mine. Noi toti am ramas cu amintirile noastre de demult, intiparite in memoria noastra.
Sunt sigura ca o sa avem multe subiecte de discutat, multe amintiri de depanat si ca timpul revederii va trece foarte repede.
Contorul Intalnirii noastre a pornit!De vorba cu Claudia V.    2/24/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian