Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Asteptând ziua îndrăgostitilor

Pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostitilor nu este nimic mai firesc decât să spui „Te iubesc”.

Rămâne ca tu să decizi dacă alegi să rostesti doar aceste două cuvinte sau să îi faci iubitei tale o declaratie de dragoste în toată regula. Indiferent de formula pentru care optezi, aminteste-ti că ea merită să o surprinzi în mod plăcut, de aceea adaugă si un strop de muzică vorbelor tale. „Muzica exprimă ceea ce nu se poate spune în cuvinte”, afirma Victor Hugo, asa că îndrăzneste să fii creativ si alege pentru această ocazie o melodie de dragoste care să îi meargă persoanei speciale din viata ta... direct la inimă. În cazul în care nu stii ce i-ar fi acesteia mai aproape de suflet, îti propun un cântec clasic, ce a făcut furori de-a lungul timpului, unind numeroase perechi de îndrăgostiti. “Somethin’ Stupid” se numeste acest hit, în care Frank si Nancy Sinatra spun fără pretentii, deschis si cu stil „I love you”.

S-a întâmplat în anii 60

Frank si Nancy Sinatra au înregistrat "Somethin' Stupid" pe 1 februarie 1967, cu două săptămâni înainte de Ziua Îndrăgostitilor. Originalitatea, versurile simple, clare si având un mesaj usor de înteles, dar si spontaneitatea interpretării au făcut ca "Somethin' Stupid" să se mentină patru săptămâni pe locul întâi în clasificarea US Billboard Hot 100, devenind al doilea single de aur al lui Frank Sinatra, unul dintre cei mai apreciati interpreti de muzică pop ai generatiei sale. Melodia a fost compusă de C. Carson Parks. Dacă în anii 60 Sinatra era o figură proeminentă a muzicii de pe Noul Continent, fiind iubit de public, care îi apreciază eleganta în interpretare, considerându-l un cântăret ce respectă standarele impuse de vechea scoală de muzică americană, nu acelasi lucru se poate afirma despre Parks. Spre deosebire de Sinatra, Parks este un interpret de muzică folk din Los Angeles ce nu iese cu nimic în evidentă.

O căsătorie cu (un) cântec

La vremea când apare "Somethin' Stupid", nimeni nu auzise de C. Carson Parks, care cânta ocazional împreună cu trupa The Easy Riders si apărea în spectacole alături de The Steeltown, o formatie din care făcea parte si fratele său mai mic Van Dyke Parks. Decisi să continue în muzică pe cont propriu, fratii Parks si Terry Gilkyson pun bazele unui grup coral, The Greenwood County Singers, devenit mai târziu The Greenwoods, în care este cooptată si cântăreata Gaile Foote. Rămas în anonimat, cu două hituri minore, The Greenwods ajunge în pragul destrămării. Înainte să se întâmple acest lucru, C. Carson Parks si Gaile Foote se căsătoresc si înfiintează duetul Carson si Gaile. În 1966 cei doi înregistrează pentru Kapp Records albumul “San Antonio Rose” care include si piesa " Somethin' Stupid ", semnată de Carson. Nu mult după aceea, "Somethin' Stupid" ajunge la urechile lui Frank Sinatra.

“Fă-ne o rezervare la studio”

După ce a ascultat înregistrarea făcută de Carson si Gaile, Sinatra l-a contactat pe Lee Hazlewood, producătorul fiicei sale Nancy, cântăreată si actrită, si i-a cerut acestuia să asculte melodia. Lee îsi aminteste că după auditie, Sinatra l-a întrebat: “Ce părere ai, îti place?” “Ador acest cântec”, i-a răspuns el si a adăugat: “Dacă nu te decizi să îl interpretezi împreună cu Nancy, o voi face eu.” “Sunt hotărât să îl înregistrez alături de Nancy. Fă-ne o rezervare la studio”, i-a spus Sinatra lui Hazlewood.

Frank si Nancy Sinatra au făcut astfel celebru cântecul lui Carson si Gaile, versiunea lor dovedindu-se a fi cea mai de succes si cea mai cunoscută. De asemenea, a fost prima si singura dată când un cântec interpretat de un duet tată-fiică ajunge pe primul loc în clasamentele americane.

De la Frank si Nancy Sinatra la Robbie Williams si Nicole Kidman

"Somethin' Stupid", alături de melodii precum “Come Fly With Me”, “New York, New York”, “All the Way”, “Strangers in the Night” sau “One For My Baby” îl vor propulsa pe Frank Sinatra în topul celor mai influenti muzicieni pop ai secolului 20, printre care se numără Bing Crosby, Elvis Presley si The Beatles. Merită mentionat si faptul că Sinatra se remarcă si în calitate de actor, lui fiindu-i decernat în 1954 Premiul Academiei Americane de Film pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, în pelicula “From Here to Eternity” (1953), în care apare alături de Burt Lancaster.

34 de ani mai târziu, în 2001 cântăretul britanic Robbie Williams a înregistrat "Somethin 'Stupid" în duet cu actrita Nicole Kidman. Piesa a fost lansată pe albumul “Swing When You're Winning” si s-a vândut în prima săptămâna de la aparitie în 98.506 exemplare.

Asa s-a născut un cântec de dragoste celebru. Fie ca si dragostea ta să renască. Să îti fie Ziua Îndrăgostitilor plină de căldură si culoare, asemenea celui dintâi “Te iubesc”.






Corina Diamanta Lupu




Corina Diamanta Lupu    2/3/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian