Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2023
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Un fel de bilanț

Scriam în bilanțul de anul trecut.
La CEASUL bilanțului, - într-un an care a avut mai multe nopți decât zile, și doamna cu coasa, o marionetă grasă, și-a pus masca și casca de motociclist, și s-a proclamat regina danțului pe planetă, - cea mai mare realizare dintre toate în plan personal, mi se pare că ar fi fost faptul că n-am ajuns nici la spital și nici în rai, și în plus am dat la spate, fix pe cântar, ditamai un deca jumate de kile dintr-un chintal și ceva, cât pusesem stratul de compost.
Și să nu uit, am mai pus pe hărți în răstimp, niște cărți. După Al cincilea anotimp la editura DETECTIV LITERAR - poezie, a urmat o antologie, Crucea de piatră, la ARTt CREATIV, premiată de editură pentru Cel mai frumos volum de versuri. Iar ca proză, - într-o nouă ediție reluată / reinventată,- Gușterele, romanul meu, cel mai viu dintre toate romanele. Dac-aș sta să explic, am avut motiv să-l rescriu pentru că-i crescuseră organele; ficatul, inima, coada și creierul mic, și în plus, propria lui ambiție, ce să zic!
L-am dus la Editura HOFFMAN să-și dea doctoratul. Și cum trecuseră ceva ani de la naștere, i-am pus mască și l-am rebotezat Tobârlanii, adăugând Gușterele reloaded reinventat(e), pentru recunoaștere.

Pentru anul în curs, pe ducă(Ce soartă caducă!), nu se mai poate să mă laud cu cântarul, i-am dat bloc!... Toate kilogramele s-au pus la loc și nu mai pot face recurs!
Despre cărțile noi, 2022, vreau să clarific nu am fost la fel de prolific. Am lucrat la o singură CASĂ, de parcă aș fi zidit un castel. O începusem ceva mai demult. Un capitol din Casa Roșie, Reportofonul, chiar a luat premiu la Concursul Național de Proză Ioan Slavici, secțiunea roman, al revistei Tribuna(2021). Casa Roșie a apărut tot la Eitura Hoffman și a rămas de roșu, pentru că principalul personaj, Titi, un personaj fabulos, ar mai merita cu siguranță un etaj... Rămâne o promisiune și va trebui să intru în acțiune din nou, curajos, în arhivele militare.
Proiecte în anul ce vine, e mai bine să nu-mi fac planul fără rost. Cât mai puține zile de post în lume! Să-i luăm hărțile lui Putin, ca să fie pace! Să fim sănătoși, să râdem și să facem glume! Vin ele și cărțile din senin. Dumnezeu nu tace!

Cu considerație!
Ion Toma Ionescu

Ion Toma Ionescu    1/1/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian