Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
In trafic : Îndoieli

Într-o zi am învătat că sunt mai multe feluri de a ajuta.
Crezusem că dacă întind o mână peste mări si tări o să fie mai bine pentru toti si pentru cei de acolo si pentru mine. Apoi am realizat că mă pot uita si în ograda mea mai întâi si poate as putea să-mi întind si gâtul putin numai cât să văd si peste gard. Pentru că la început mă gândeam că lumea e mică totusi si poti ajuta pe oricine, oriunde s-ar afla. Apoi a venit si gustul un pic amar pentru că am realizat că ajutorul meu poate nu a ajuns la cine vroiam să ajungă. M-a întristat si tot ce-am putut spune a fost "...păcat, chiar as fi vrut să stiu că am ajutat pe cel nevoias si nu un guvern sau niste oameni care erau deja înstăriti."

Există o veche zicală care spune c㠍 Lumea ar fi un loc mai bun pentru toti, dacă toti oamenii ar fi ca mine si ca tine. Numai că, din când în când, am îndoieli chiar si în ceea ce te priveste .
Asa că acum bănuiesc că poti ajuta si pe cei din jurul tău si în felul ăsta si vezi ce se întâmplă cu cei cărora le-ai dat din putinul tău.
O mână de ajutor poti da pentru că esti înduiosat, pentru că vrei publicitate, pentru că vrei să te simti bine în ceea ce te priveste, pentru că îti pasă, pentru că stii că nu esti numai tu pe lume, pentru că ai credinta că îi vei face viata chiar si numai un pic mai usoara celui căruia îi întinzi mâna.
Fiecare o face din diferite motive, dar probabil că, în cele din urmă, important este că o face si ajută pe cineva. Si ajutorul pe care-l dai poate nu trebuie să fie neapărat îndreptat către oamenii care ti-au făcut un bine, doar din simplul motiv că ei nu au nevoie de ajutor, sau nu au nevoie de ajutor chiar în momentul în care tu esti gata să-l acorzi, ci poate fi îndreptat către cel ce are nevoie de el la momentul respectiv.

Poti pune o cămasă pe spatele cuiva si aproape de casa ta, sau poti pune un senvis în mâna unui copil înfometat si acolo unde trăiesti. Asa ai si bucuria de a vedea că gestul tău este într-adevăr apreciat de cel căruia îi este menit să-l primească.
Si dacă chiar vrem să dăm, putem s-o facem si singuri, fără a fi dirijati către un punct sau altul de pe pământ. Putem deschide ochii si gura pentru a afla cine are nevoie de ajutor în orasul în care trăim sau în cartierul în care trăim.
Toti cei aflati în suferintă merită să fie ajutati, însă drumul de la cei care pot ajuta până la cei nevoiasi poate fi încâlcit si probabil că mai sare din apa din căldare atunci când este cărată si dată din mână-n mână pe un drum atât de lung.
Cine stie ?!Kitchener ON
Rares Măntăilă
Rares Măntăilă     8/4/2022


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian