Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Un program de filme de calitate în Sala Auditoriuma Muzeului Național de Artă al României

Festivalul Internațional de Film Transilvaniaîn parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României(MNAR)anunță deschiderea Cinematecii TIFF@MNAR.
Cunoscută pentru concertele care au loc aici,Sala Auditorium a MNAR,cu peste 400 de locuri,devine din aprilie și locul de întâlnire al publicului cinefil pentru a urmări o suită de filme de artă, documentare și producții premiate la festivaluri internaționale.
Muzeul Național de Artă al României își extinde astfel oferta culturală în specificul său bazat pe arta construcției imaginii cu semnificație artistică, mai ales că în studiul de public realizat de MNAR în anul 2021,87% dintre respondenți au indicat preferința pentru film în activitățile muzeului.
Programul s-a deschisîn 27 aprilie, la ora 19:00, cu premiera de gală a documentarului Spioni de Ocazie în regia Oanei Bujgoi Giurgiu. Bazat pe fapte și mărturii reale, filmul recreează povestea unor acțiuni de spionaj neobișnuite, care au marcat definitiv desfășurarea celui de-al Doilea Război Mondial: recrutarea unor tineri sioniști din Palestina, trimiși înapoi în țările lor de origine din Europa de Est, inclusiv în România, pentru a obține informații despre germani.Proiecția va avea loc în prezența echipei filmului, dar și a unor invitați precum Excelența Sa domnul David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, și Excelența Sa domnul Radu Ioanid, Ambasadorul României în Israel.
Programul Cinematecii include titluri precum Privește către cer, regizat de georgianul Alexandre Koberidze și câștigător al Premiului FIPRESCI la Berlinale 2021, sau înduioșătorul Mami / Petite maman, povestea despre copilărie și relația dintre mamă și fiicăregizată de Céline Sciamma, nominalizat la premiile BAFTA în 2021.
Un alt film românesc din program va fiCăutătorul de Vânt, debutul lui Mihai Sofronea câștigător al Premiului FIPRESCI la Festivalul de Film de la Sofia 2022. Proiecția va avea loc în prezența regizorului Mihai Sofronea, a actorului Dan Bordeianu și a altor membri ai echipei, care vor sta de vorbă cu spectatorii la final.
Proiecțiile de la Cinemateca TIFF vor continua în fiecare săptămână, până pe 29 mai, programul urmând a fi reluat în toamnă. În program vor fi incluse întâlniri cu realizatori de film, dezbateri și mese rotunde cu critici de artă și de film.
Programul complet va fi anunțat pe:
transilvaniafilm.ro și facebook.com/TransilvaniaFilm/
site MNAR:www.mnar.arts.ro șifacebook.com/MuzeulNationalDeArtaAlRomaniei
Biletele sunt disponibile pehttps://eventbook.ro/program/cinemateca-tiff-mnar

Un proiect TIFF România, Transilvania Film, Muzeul Național de Artă al României
Plăcut de: Radio Guerrilla
Parteneri media: Zile și Nopți, Urban.ro,MovieNews.ro, CineGhid.ro, Cinemil.ro

---------------------------------------- `` --------------------------------------------

Program CINEMATECA TIFF 27 – 30 aprilie 2022

Miercuri, 27 aprilie, 19:00
Spioni de Ocazie Regia: Oana Bujgoi Giurgiu | România, 2021 | 119’
Cu: Paul Ipate, IoanParaschiv, Mihai Niță, DanielAchim, George Bîrsan, SanduIlie, IlincaHărnuț

Bazat pe fapte și mărturii reale, filmul recreează povestea unor acțiuni de spionaj neobișnuite, care au marcat definitiv desfășurarea Celui de-al Doilea Război Mondial: recrutarea unor tineri sioniști din Palestina, trimiși înapoi în țările lor de origine din Europa de Est, inclusiv în România, pentru a obține informații despre germani.
Trailer: https://youtu.be/H9cnPX4imJE

Joi, 28 aprilie, 19:00
Salvador Dalí. Early Diaries / Salvador Dalí. Anii de Început
Regia: David Pujol | Spania, 2021 | 58'
Cu: Salvador Dali

"Salvador Dalí. Anii de Început" acoperă perioada de la nașterea lui Dalí până în 1929, acel an crucial în care s-a implicat în mișcarea suprarealistă. Acest documentar, care include materiale nedifuzate anterior, prezintă aspecte-cheie ale vieții timpurii a lui Dalí dintr-o nouă perspectivă.
Documentarul tratează subiecte fascinante precum „amintirile intrauterine", modul în care o spălătorie poate deveni atelierul unui artist, „iluziile optice" sau un nou mod de a privi realitatea, frica de sex și credința lui Dalí că va fi în curând un geniu. Documentarul ne vorbește și despre evoluția sa artistică, mișcându-se între avangardă și tradiție, precum și despre nașterea și evoluția unui set de lucrări care a devenit cu adevărat universal.

Vineri, 29 aprilie

• Ora 17:00
Mami / Petite maman
Regia: Céline Sciamma | Franța, 72'
Cu: Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse

Nelly are opt ani și tocmai și-a pierdut bunica pe care o iubea ca pe ochii din cap. Nelly își ajută părinții să facă ordine în casa bunicii și se aventurează în pădurea unde mama ei, Marion, se juca în copilărie și unde a construit și o căsuță din crengi. Într-o zi, Marion pleacă pe neașteptate, iar Nelly dă în pădure peste o fetiță ce construiește de zor o căsuță. Numele ei este Marion.
Filmul a fost nominalizat la Berlinale și a câștigat premiul publicului la Festivalul de la San Sebastian în 2021.
Trailer: https://bit.ly/3GUcly7

• Ora 19:30
Privește către cer / What Do We See When We Look at the Sky?
Regia: Aleksandre Koberidze | Germania, Georgia | 150'
Cu: Giorgi Ambroladze, Giorgi Bochorishvili, Irina Chelidze, Ani Karseladze

E dragoste la prima vedere când Lisa și Giorgi se întâlnesc din întâmplare pe o stradă din orașul georgian Kutaisi. Dragostea îi lovește atât de neașteptat, încât uită până și să se întrebe unul pe celălalt cum îi cheamă. Înainte de a-și vedea fiecare de drum, decid să se întâlnească ziua următoare. Dar habar nu au că un blestem se abate asupra lor. O să reușească ei să se întâlnească din nou? Și dacă da, o să se recunoască?
Premiul FIPRESCI la Berlin 2021.
Trailer: https://youtu.be/_7iCbNoA0y4

Sâmbătă, 30 aprilie

• Ora 17:00
Căutătorul de vânt / The Windseeker
Regia: Mihai Sofronea | România, Bulgaria, Serbia, 2022 | 95'
Cu: Dan Bordeianu, Olimpia Melinte, Adrian Titieni

Când Radu află că mai are doar câteva luni de trăit, fuge până ajunge într-un sat izolat, la Nea Pavel, unde se refugiază în căsuța sa mică din vârful dealului. Timpul trece și Radu începe să trăiască o nouă viață, uitând de așteptarea morții și bucurându-se de simplitatea clipei. El cutreieră împrejurimile împreună cu bătrânul, "căutând vânt". Dar când își dă seama că s-a îndrăgostit de o femeie din sat, își amintește de sfârșitul său iminent. Unde îl va purta vântul mai departe?
Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Sofia.
Trailer: https://youtu.be/WD1QvMCGfRg

• Ora 19:30
Mama / Madre
Regia: Rodrigo Sorogoyen | Spania, Franța, 2022 | 128'
Cu: Marta Nieto, Jules Porier, Alex Brendemühl, Anne Consigny, Frédéric Pierrot

O dramă puternică și sensibilă în același timp, Madre o are în centru pe Elena, o femeie din Spania care și-a pierdut fiul în vârstă de șase ani. Ultima oară când a vorbit cu el l-a telefon, copilul era pe o plajă din Franța, speriat că nu-și găsește tatăl. La un deceniu după incident, Elena e pe aceeași plajă și își umple zilele administrând un restaurant. E gata să se împace cu trecutul, când, într-o zi, îl întâlnește pe Jean, un adolescent care îi aduce aminte de fiul ei. Între cei doi se naște o relație cu urmări neașteptate.
Premiat la Veneția pentru cel mai bun rol feminin
Trailer: https://youtu.be/lpjqTzaj2o8

În vin., 29 apr. 2022 la 10:08, ComunicareMNAR a scris:
Cinemateca TIFF@MNAR
Un program de filme de calitate în Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României

Festivalul Internațional de Film Transilvania în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României (MNAR) anunță deschiderea Cinematecii TIFF@MNAR.
Cunoscută pentru concertele care au loc aici, Sala Auditorium a MNAR, cu peste 400 de locuri, devine și locul de întâlnire al publicului cinefil pentru a urmări o suită de filme de artă, documentare și producții premiate la festivaluri internaționale.
Vineri, 29 aprilie, de la ora 17:00, spectatorii pot urmări proiecția Mami / Petite maman, regia: Céline Sciamma, nominalizat la premiile BAFTA în 2021 și de la ora 19:00, filmul Privește către cer / What Do We See When We Look at the Sky?, regia: Aleksandre Koberidze, câștigător al Premiului FIPRESCI la Berlinale 2021.
Programul primei săptămâni îl regăsiți în comunicatul atașat.


--

Liliana Popa





Liliana Popa    4/29/2022


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian