Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Chiar daca nu avem motive anul asta...La multi ani, de Ziua Fericirii !

Prima Zi Internaționala a Fericirii a fost celebrată pe 20 martie 2013, in cadrul unei conferinte sustinute in New York sub egida TedXTeen. La eveniment au participat Ndaba Mandela, nepotul fostului presedinte sud-african Nelson Mandela și Chelsea Clinton, fiica fostului presedinte american Bill Clinton. Data de 20 martie a fost aleasa de Jayme Illien, Fondatorul Zilei Fericirii, pentru ca ea coincidea cu echinoctiul de primavara. Acesta este un fenomen resimtit pe plan universal, care are loc atunci cand soarele se afla exact pe ecuatorul ceresc.

In anul 2014, celebrarile au fost promovate de muzicianul american Pharell Williams si Fundatia Natiunilor Unite prin lansarea primului videoclip de 24 de ore. Acesta a fost realizat pentru piesa "Happy" a lui Williams si a constat din filmari trimise de oameni din toata lumea. Artistul a jucat un rol important si in cadrul festivitatilor din 2015, cand a sustinut un discurs in fata Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite in cadrul caruia a proclamat ca fericirea este un drept din nastere si a facut un apel la actiune impotriva schimbarilor climatice.

Astazi, de Ziua Internaționala a Fericirii, ni se reaminteste ca actiunile noastre conteaza si ca fiecare dintre noi poate contribui la construirea unei lumi mai pline de compasiune, oriunde ne-am afla. Si…… sa ne aducem aminte ca pe 20 martie trebuie sa descretim fruntile ingrijorate ale celor din jurul nostru cu o gluma, cu un zambet, cu un cantec frumos. Este Ziua Internationala a Fericirii si avem nevoie si de un strop de speranta si de bucurie in aceste zile in care si razboiul dintre Rusia si Ucraina si pandemia coronavirus ne pune la grea incercare pe toti.

(Legat de acest subiect am scris un mesaj despre ce inseamna fericirea, dar nu este cazul sa-l trimit pentru ca, in aceste vremuri sunt prea multi oameni nefericiti).
”Dacă pierdem democrația, dacă pierdem libertatea, nu vor exista obiective globale pentru dezvoltarea durabilă și nu va exista fericire sau bunăstare globală pentru toți. Așadar, lăsați cuvântul să curgă în acest moment și loc în marea poveste a noastră tuturor, că tema Zilei Internaționale a Fericirii din 2022, Fericirea pentru toți, Ucraina, este un apel la acțiune pentru toți oamenii, toate națiunile, Națiunile Unite și întreaga umanitate să fie alături de poporul, guvernul și țara Ucrainei și, în cele din urmă, să susțină fericirea întregii civilizații și a întregii omeniri.”
Fondatorul Zilei Internaționale a Fericirii Națiunilor Unite, Jayme Illien

Astazi stiu ca omul este mai fericit atunci cand ii face si pe altii fericiti, ca totul unui om inseamna familia, cativa prieteni buni, bratele protectoare ale cuiva drag, o odaita in care sa se simta acasa, o icoana draga, o inima buna si binele pe care-l poate face celor in nevoie.

O duminica fericita si o primavara aducatoare de vesti bune!

Dorina Aldea Vancouver


Dorina Cornelia Aldea - Vancouver    3/20/2022


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian