Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Note de lectură - ” Vremuri de încercare” o carte de Florian Sitaru

Universul uman este de necuprins, atât spre plus cât și spre minus infinit. Ni se dezvăluie acest adevăr în fiecare din noi, adevăr care, într-o bună zi, sper să fi fost înțeles de noi toți, oamenii.
Florian Sitaru, autorul cărții ” Vremuri de încercare” s-a născut la 30.01.1958 în comuna Slobozia Mândra, județul Teleorman, unde a urmat cursurile Școlii Generale.
Este absolvent al Liceului ”Unirea„ din Turnu Măgurele, al Școlii Militare Superioare de Ofițeri de Aviație ”Aurel Vlaicu”-Boboc”, promoția 1984 nenaviganți, și al Academiei ”Henri Coandă” din Brașov, licențiat în Managementul Organizației, Curs postacademic de psihopedagogie la Universitatea Națională de Apărare - Carol I, cu gradul de Capitan comandor de aviație (r). A lucrat la Divizia 1 Aeriană Ploiești, Baza 90 Transport Aerian Otopeni și Regimentul 67 Aviație Vânătoare-Bombardament-Craiova.
Și-a încheiat cariera militară în anul 2004, după care a activat în perioada 2005-2013 în Învățământul Preuniversitar, fiind profesor la Colegiile: ”Traian”, ”Doamna Stanca” și ”C.C. Kirițescu”, unde a predat: Marketing, Educație Antreprenorială, Comunicare Profesională, etc.
Pe autor am privilegiul să îl cunosc de când eram copilă, fiind vecini la câteva case în comuna natală, Slobozia-Mândra. Îmi amintesc că, uneori îl vedeam venind să își viziteze părinții îmbrăcat în uniforma militară specifică de culoare albastru închis, ce îi ședea foarte bine, neînțelegând la acea vreme de ce e diferită de celelalte uniforme militare.

În aceste timpuri, ni se relevează din ce în ce mai mult un fapt, acela al puterii cuvântului, putere pusă în noi de Dumnezeu, cu care oamenii reușesc să se distrugă sau să se clădească atât pe sine, cât și semenii lor, mergând astfel pe nesimțite către minus ori plus infinit în parcursul lor existențial.
Bunăoară, în cartea de față, autorul, aflat într-o continuă căutare de sine, ni se dezvăluie într-o interesantăă înșiruire de evenimente ce i-au presărat și șlefuit existența, intitulată foarte inspirat ” Vremuri de încercare”, și ne arată în mod argumentat, că omul, avându-L pe Dumnezeu este capabil să depășească toate încercările la care este suspus.
Și dacă omul, în micimea sa este necuprins, autorul ne face să ne dăm seama cât de mare și de necuprins, și cât de atotputernic este Dumnezeu, Creatorul nostru al oamenilor, Cel ce ne sădește în suflet curajul, iubirea, nădejdea prin Cuvantul rostit de El prin oameni sau relevant de îngerii Lui!
”Vremuri de încercare” este o carte ce cuprinde o istorisire concentrată a unor perioade esențiale din viața autorului, un fel de spovedanie pilot, aș putea spune, nelipsind din aceasta momente amuzante, dramatice ori de-a dreptul înfricoșătoare.
Desfășurarea evenimentelor este prezentată succinct, fără să obosească lectorul, autorul arătând doar aspectele ce trebuie reținute, fără amânunte inutile, ”piperate” cu metafore, lozinici, versuri și fragmente din cântecele de odinioară, iar la finalul unor pasaje cu versete din Psalmi, menite să justifice faptele sau să întărească această justificare.

Daniela Achim Harabagiu

Daniela Achim Harabagiu     2/10/2022


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian