Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Lumea Culorilor “ V e r y P e r i ” Culoarea anului 2022

Institutul Pantone Color cu sediul in New York - SUA, celebra societate americană înființată în 1866 care produce cunoscutele diagrame de culori pentru toate domeniile de activitate, începând din anul 2000 stabilește în fiecare an culoarea favorită în industria modei, obiectele decorative și produsele cosmetice. Pentru anul 2022, Pantone a anunțat culoarea Very Peri o nuanță liliachie cu numărul „Pantone 17-3938”, cea mai caldă nuanță de albastru., cu un subton viu de roșu-violet, ce aduce foarte mult cu imaginea întinselor câmpuri de lavandă.
Institutul Pantone o descrie ca fiind „cea mai caldă și veselă dintre toate nuanțele de albastru, ce introduce un amestec de noutate, încurajează inventivitatea și creativitatea”, „afișează o încredere lipsită de griji, o curiozitate îndrăzneață care ne animă spiritul creativ și curios, ne ajută să îmbrățișăm acest peisaj alterat al posibilităților, deschizându-ne către o nouă viziune pe masură ce ne rescriem viețile.” Potrivit Laurie Pressman, vicepreședintele Institutului Pantone „Culoarea anului 2022 reflectă ceea ce se întâmplă în cultura noastră globală, exprimă ceea ce oamenii caută, ceva la care pot spera să răspundă acea culoare. Crearea unei noi culori, pentru prima dată în istoria programului nostru educațional de „Culoarea anului” reflectă inovația și transformarea globală care are loc”. „Este literalmente cea mai fericită și cea mai caldă dintre toate nuanțele de albastru” fiind prima oară când Pantone creează în cadrul programului “Color of the Year”, o culoare nouă care pentru 2022 exprimă tendințele globale pe fondul schimbărilor aduse de viața în pandemie.
Culoarea anului 2022, influențează toate deciziile în ceea ce privește amenajările și decorul spațiilor în care trăim sau în care ne desfășurăm activitatea. Avem nevoie de la an la an de o schimbare în viața noastră, iar vremurile pandemice ne-au făcut să alegem un alt stil de viață. O aliniere rapidă și fără efort la tendințele anului, este soluția introducerii în decor a tapetului care se montează repede și fără efort. Potrivit sprecialiștilor, cum Very Peri este o nuanţă de violet apropiată de albastru, sunt câteva modele de tapet ce includ armonios aceasta culoare alături de alte nuanțe, ce pot fi solicitate la magazinele de specialitate, precum TresTintas, Bellavista, Prism, Ripple, Les Vangards care au compoziții fermecătoare și transmit o stare de pace și liniște, în special pentru decorul dormitoarelor. Ferestrele pot fi îmbogățite cu draperii sau perdele îndrăznețe în nuanța anului plină de vitalitate, aducând un plus de viață în locuință. Dacă alegeți să zugrăviți pereții într-o nuanță de mov (deschisă, de preferat), este important ca obiectele decorative să se asorteze nuanței folosite. Pereții de culoarea lavandei pot fi completați cu accesorii într-o nuanță mai închisă de mov, dar și cu obiecte decorative roz. Daca vreți ca în acest an să aveți interiorul locuinței în culoarea anului, o idee excelentă este să consultați un designer de interior pentru o amenajare ieșită din tipare, originală și armonioasă.
Culoarea anului 2022, un amestec de subtonuri roșii și albastre care se combină pentru a crea un amestec de violet și periwinkle, a fost deja inclusă si de designerii de modă în noile colecții, în machiajul ochilor sau pe unghii. Deja în paradele de modă actuală se remarcă machiajul albastru al ochilor, fardurile de pleoape mov și iluminatoarele cu accent albastru-violet. După un an colorat de continuarea pandemiei, de evenimentele meteorologice nebunești de peste tot în lume, lumea este gata să treacă la lucruri mai mari și mai strălucitoare în 2022.
Deci, culoarea anului 2022 - Very Peri are un farmec aparte și transmite o stare de bine și optimism.
Cititorule, sper să-ți placă această culoare ! „Very Peri” va fi peste tot în anul 2022 .


arh. Ion Constantinescu, Toronto


arh. Ion Constantinescu    1/15/2022


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian