Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Lumea Culorilor - Culorile ambalajelor cadourilor

A oferi și a primi cadouri este o plăcere, este o tradiție la fel de veche ca timpul. In Calendarul Zilelor Internaționale ziua de 3 decembrie este notată ca Ziua Confecționării Cadourilor - Make A Gift, o sărbătoare de tip funny pe care o semnalează și revista noastră. Originea, istoria și fondatorul acestei zile sunt anonime și poate constitui startul pentru pregătirea cadourilor de sub bradul de Crăciun. In fiecare an de Crăciun este aceași nebunie a cadourilor și după cumpărare începe stresul ambalării lor. Culorile ambalajelor au implicații profunde care determină anumite reacții din partea celor care le primesc. Dacă nu am împacheta cadoul, o parte din surpriză și distracție s-ar pierde. Dorința de a ascunde identitatea unui cadou până la momentul potrivit i-a făcut pe oameni sa creeze ambalajele. Cu un secol în urmă cadourile se împachetau în materiale textile, batiste, șervețele, hârtie.
Cum luna decembrie este luna cadourilor de Crăciun, e bine să ne informăm din timp care sunt culorile la modă. Odată ce am ales cadourile, modul în care le oferim și culoarea folosită în ambalarea acestora, este esențială. Așadar, ce culoare să alegem pentru ambalarea lor ?
Paleta largă de culori a ambalajelor se reduce la 2 categorii : culori calde și culori reci. Cele calde - roșu, portocaliu și galben - activează sentimente de fericire, optimism și energie, iar cele reci - albastru, verde și violet - au un efect calmant, dar uneori induc o stare de tristețe. Deci :
Roșu. Ambalăm în roșu când vrem să transmitem un mesaj de dragoste, pasiune, energie pozitivă. Folosirea acestei culori să fie făcută însă cu moderație. In China, cadourile împachetate în roșu sunt considerate aducătoare de noroc pentru destinatari.
Roz. Folosim ambalajul roz pentru femeile care iubesc, sunt romantice, care se mențin mereu tinere, sunt optimiste și văd totul în roz în viață. Este o culoare jucăușă și romantică.
Galben. Ambalăm în galben pentru persoanele apropiate, cu firi optimiste, deoarece culoarea induce starea de veselie, energie și crește spontaneitatea.
Portocaliu. Este o culoarea care aduce o vitalitate în plus cadoului pe care il oferim, iar apariția acestuia ajută la creșterea stării generale de fericire și a entuziasmului.
Alb. Ambalajul în alb este potrivit persoanelor sensibile, discrete, cu un echilibru foarte bun în viață, care au un caracter pozitiv și optimist, atente la cheltuielile pe care le fac și cu tendințe de a fi perfecționiste.
Albastru. Ambalajul în această culoare se potrivește persoanelor prietenoase și a celor care preferă să nu fie în prim plan, sau care își crează atașamente puternice față de cei apropiați. Este cea mai prietenoasă culoare, transmite siguranță și relaxare cu efect de calmare a ritmului cardiac.
Verde. Este o culoare potrivită persoanelor care au simțul răspunderii mai dezvoltat, care iubesc natura, celor care le plac experiențele culinare, sau care dețin o afacere. Aceasta culoare transmite calm, optimism, echilibru și relaxare.
Violet. Ambalăm în această culoare, în nuanțe mai închise sau mai deschise cadourile pentru persoanele carismatice, atrăgătoare și creative, vizionare cu ambiții mărețe, celor timide și celor generoase cu cei din jur, cărora vrem să le inducem o stare de mister, creațivitate, bogăție și regalitate.
Maro. Este o culoare potrivită pentru persoanele care nu caută atenție, nu le plac surprizele dar sunt loiale și sprijină la nevoie apropiații.
Negru. Ambalăm în această culoare cadourile pentru persoanele conservatoare, serioase, și adolescenților care o preferă până își găsesc propria identitate ; culoarea transmite stări de mister, control, seducție.
Deci, culorile alese pentru ambalarea cadourilor sunt foarte importante, deoarece acestea transmit mesaje mai clare decât am putea să o facem prin cuvinte ! Dar... nu uitați, Crăciunul 2021 se concentrează pe culorile albastru ceresc, roz copil, roz antic, fucsia și roșu, iar ambalajele cadourilor să se asorteze cu aceste culori.
Să aveți un Crăciun Fericit și să oferiți și să primiți cadouri minunate.

arh. Ion Constantinescu, Toronto


arh. Ion Constantinescu    12/22/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian