Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
„La Traviata”, spectacol dedicat sopranei Virginia Zeani

Opera Română Craiova prezintă o reprezentație specială a spectacolului „La Traviata”, în cadrul lunii aniversare Virginia Zeani, sâmbătă, 30 octombrie 2021, de la ora 18.00, pe scena Cercului Militar.

Soprana Virginia Zeani, una dintre cele mai strălucitoare stele ale operei, iubită de critică și de public deopotrivă și prețuită de lumea academică internațională, este sărbătorită în România, la inițiativa Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani” și a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Toate teatrele lirice naționale îi dedică spectacole Virginiei Zeani în octombrie, luna în care L’Assoluta a împlinit 96 de ani. În perioada 10-31 octombrie, muzicienii îi aduc un omagiu artistei de legendă, pentru imensa ei contribuție la dezvoltarea operei mondiale și pentru munca sa valoroasă în slujba culturii, la nivel global.

Pentru 30 de ani „prima donna assoluta” a marilor scene internaționale și pentru tot atâta timp profesor emerit de muzică al Universității Indiana din Statele Unite, Virginia Zeani este un important reper al lumii culturale și unul dintre cele mai puternice simboluri ale României. Pentru a elogia acest parcurs de excelență, Craiova, Constanța, Timișoara sau Bucureștiul, alături de Brașov, Galați, Cluj-Napoca sau Iași, îi aduc un omagiu artistei născute pe 21 octombrie, în satul Solovăstru din Mureș. Acestui program s-au alăturat și Filarmonica de Stat și Episcopia Greco-Catolică din Oradea, consecvenți promotori ai parcursului profesional al sopranei.

Reprezentație specială

Cu dragoste, admirație și respect imense pentru legendara soprană, Opera Română Craiova prezintă în această lună „La Traviata”, un spectacol definitoriu pentru impresionanta carieră a Virginiei Zeani.

Opera lui Giuseppe Verdi, pe un libret de Francesco Maria Piave, după romanul „Dama cu camelii” de Alexandre Dumas fiul, va fi interpretată la Craiova, sâmbătă, 30 octombrie, de la ora 18.00, pe scena Cercului Militar.

Sub conducerea muzicală a dirijorului italian Giovanni Pompeo, reprezentația îi reunește pe scenă pe artiștii Renata Vari – în rolul principal (Violetta Valéry), Alessandro Fantoni (Alfredo Germont), Konstantinos Mavrogenis (Giorgio Germont), Mihaela Popa (Flora Bervoix), alături de Adrian-George Popescu (Baronul Douphol), Dragoș Drăniceanu (Doctorul Grenvil), Victor Dimieru (Marchizul d’Obigny/Comisionarul), Petrișor Efrem (Gastone), Corina Vlada (Annina), Liviu Stănescu (Giuseppe), Olguța Ilie și Alexandru Chera, Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova.

Conform măsurilor dispuse de autorități, accesul la spectacol este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Este necesar ca spectatorii să poarte masca de protecție și să rămână pe locurile indicate pe bilet pe toată durata evenimentului.





Sabin Popescu    10/28/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian