Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Gandeste liber - Putin si conducta Europei

Vladimir Putin este unul dintre marile personaje ale istoriei noastre. Cu el ne vom intilni pentru mult timp de acum inainte. Pentru ca personajul este complex, astazi o sa-l analizam doar pe scurt.

Putin este un fost ofiter KGB si ca orice fost spy dintr-un regim comunist, el are deformatiile sale la nivel de gindire. Asa ca Putin vrea cu forta, Putin poate sa omoare si Putin este autoritar. Daca nu ar fi fost foarte intelligent, Putin ar fi fost un dictator model. Asa, el vrea sa se aiba bine cu lumea, deci cauta sa aibe dialog cu Occidentul. A rezultata un hobrid de toata frumusetea in care Putin este de toate.
Inainte de invadarea Peninsulei Crimeea, Putin a fost privit cu simpatie de cercuriel elitei democratice de pe Pamint, chiar daca fusese spy.. Dar partea ce a tinut de fostul ofiter din el, la determinat sa muste o tara suverana. Din acea clipa Putin a devenit extremist. El a incalcat normele razboiului si deci normele democratice si pacifiste ale Europei.Elita lumii l-a privit cu pe ceva daunator.

Din nefericire, o parte a Europei depinde de gazul rusesc. Acest fapt ii permite lui Putin sa joace cartile lui, cu forta, la nesfirsit. Angelea Merkel, timp de saisprezece ani, i-a cautat prietenia, chair daca a protestat vehement ori de cite ori Putin a devenit fost ofiter KGB. Merkel l-a oblojit si pe Navalnii prin Germania sa, dar cind l-a scapat in Rusia, Putin l-a omorit iar.

Zilele acestea au adus in discutie preturi record la gazelle rusesti. Cum rusii au cele mai multe produse de acest tip din Europe, Putin joaca tare in continuare. Gazele rusesti nu sunt doar scumpe. Europa trebuie sa fie extrem de binevoitoare la adresa lui Putin cind acesta ofera ceva, chiar daca pe multi bani. Atunci, Europa tace si Putin sta cu trupele in o parte din Ucraina inca multe decenii.

Ceea ce ar trebuie sa inteleaga Europa este ca daca depinzi de cineva atit de tare si nu vrei sa faci compromisuri, atunci trebuie sa gaseti solutii. Europa are la indemina construirea de centrale atomice la infinit si schimbarea aragazelor si centralelor termice pe electricitate. Toate aceste lucruri se pot face in cel mut doua decenii. Daca nu se incepe acum, Europenii vor face asta mai tirziu, iar dependenta de rusi va fi cu doua decenii mai incolo.

Putin este un politician prea intelligent pentru a nu sti care ii sunt asii din mineca. Daca Europa nu reactioneaza repede, Putin are forta sa dicteze nu numai preturile pe plan mondial, ci si o parte din politica extrem de binevoitoare la adresa sa din Europa. Ramine de vazut daca Europa are politicieni pe masura sa.


Ambrozie Lucaci London ON
Ambrozie Lucaci    10/8/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian