Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Despre câștigătorii și pierzătorii moțiunii de cenzură

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) a prezentat, într-o intervenție la Digi24, o analiză scurtă despre câștigătorii și pierzătorii moțiunii de cenzură. Ziaristul e de părere că printre pierzători se regăsește și USR PLUS, care indirect a recunoscut „în fața întregii țări” că „da, suntem incompetenți”.

CTP susține că principalul câștigător al moțiunii este PSD și notează că ura pentru Florin Cîțu se poate compara cu cea pentru Liviu Dragnea.

„Câștigătorul clar al moțiunii este PSD. Ei au depus moțiunea. În trena lor au venit USR și AUR. PSD trece cel care a dat jos guvernul condus de odiosul Cîțu. Ura la adresa persoanei Florin Cîțu a atins niște cote comparabile cu cele din cazul Dragnea în 2019. Deci PSD câștigă clar. Câștigă de asemenea AUR, care se lipește și el în imagine la ideea de a fi dat jos guvernul Cîțu. Noi am inițiat operațiunea, am depus prima moțiune.

Câștigă de asemenea UDMR, prin discursul lui Kelemen Hunor. Cel mai bun discurs de departe, în raport cu bâlciul dezgustător de la Romexpo. A transmis către electorat imaginea seriozității și a preocupării. A arătat ca partidul cel mai preocupat de ce fac românii, nu ce se votează la Rompexpo sau Casa Poporului”, a relatat gazetarul.

În ce privesc pierzătorii, jurnalistul arată că principalul partid care a pierdut este PNL, dar și USR PLUS.

„Pierzătorul principal e PNL. Nu pierde doar prin această moțiune. Cifra aceasta 281 spune ceva oricărui cetățean. A fost demis cu un scor zdrobitor. Nu contează cine a votat. Pierde și USR PLUS care s-a mânjit cuplându-se de pomană cu AUR. Moțiunea lor nu a fost votată. După discursul lui Grindeanu, USR PLUS a afirmat în fața întregii țări, da, suntem incompetenți, da, suntem ticăloși”, a conchis CTP.


Moțiunea de cenzură inițiată de PSD și sprijinită de USR și AUR a trecut marți, 5 octombrie, cu 281 de voturi favorabile, 47 peste limita majorității.

Premierul Florin Cîțu suferă prima lovitură la nici două săptămâni de când a preluat șefia PNL. Cu toate că opoziția nu a avut emoții la vot, circul din Parlament a dovedit că criza politică va continua.

Următorul pas după remanierea guvernului Cîțu va fi ca președintele Klaus Iohannis să țină consultări la Palatul Cotroceni cu reprezentanți de la toate partidele, urmând apoi ca șeful statului să anunțe nominalizarea sa de premier. Cu toate astea, la dezbaterile de marți toate partidele, în afară de UDMR, s-au atacat între ele, fără a se întrevedea o soluție pașnică.

Scrie pe Ziare.Com
Ziare.Com    10/5/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian